Cer liber în Sectoarele 1 și 2 – Primarii USR PLUS elimină de pe stâlpi cablurile care sufocă orașul

Primarii USR PLUS ai Sectoarelor 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, continuă în forță operațiunea de eliberare a stâlpilor de povara sutelor de kilometri de cabluri care sufocă Bucureștiul.

Până în prezent, cei doi primari au eliminat peste 210 kilometri de trasee de cabluri de telecomunicații care atârnau pe stâlpi și în copaci.

În Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand a mutat în subteran, din luna aprilie și până în prezent, circa 80 de kilometri de cabluri. Au fost eliberate zonele: Bulevardul Bucureștii Noi, Șoseaua București-Târgoviște, Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești și zona Domenii – Caraiman. În ultimele săptămâni, activitățile au continuat în întreaga zonă centrală a Sectorului 1, de la podul Basarab până la Universitate.

Deși Sectorul 1 are cea mai mare rețea de infrastructură subterană pentru telecomunicații din București, aproximativ 500 de kilometri, există încă zone în care operatorii de telecomunicații nu au migrat rețelele de cabluri în subteran. Cetățenii Sectorului 1 pot semnala zonele unde există astfel de situații cu ajutorul următoarei hărți interactive – https://bit.ly/3wgDHJx.

În Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu a demarat campania de eliberare a stâlpilor în luna martie a acestui an, până în prezent dând jos aproximativ 130 de kilometri de trasee de cabluri. În prezent, se lucrează intens în zona Orzari-Delea-Agricultori, urmând o zonă mare care ține de centrul orașului, între Calea Moșilor și Bulevardul Magheru, eliberarea stâlpilor de cabluri fiind însoțită aici de crearea unor noi rețele subterane. Radu Mihaiu consideră că în 2022 cerul va fi în sfârșit liber în această zonă centrală a Bucureștiului.

Operațiunea „Cer liber” se va încheia doar atunci când toate cablurile aeriene deținute de operatorii de telecomunicații vor fi trecute în subteran, iar Bucureștiul va deveni astfel un oraș mai civilizat și mai sigur.