Ministrul de Interne, chemat la audieri de deputatul USR PLUS Iulian Bulai

Ministrul de Interne, chemat la audieri de deputatul USR PLUS Iulian Bulai

În urma incidentului de o gravitate extremă soldat cu agresarea a doi jurnaliști și a unui activist de mediu care filmau un documentar internațional despre tăierile de păduri din România, Iulian Bulai, vicelider al grupului USR PLUS din Camera Deputaților și președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, îl invită la audieri pe ministrul de Interne, Lucian Bode.

În urma violentului atac asupra jurnaliștilor petrecut la Suceava, am decis invitarea la Comisia de cultură, arte și mijloace de informare în masă, a ministrului de interne, Lucian Bode. Securitatea jurnaliștilor este importantă. Poliția și Jandarmeria trebuie să ia măsuri cu precădere pentru categoriile sociale și  profesionale expuse riscului la violență. Protecția jurnaliștilor este o problemă la nivel european, iar statul român trebuie să ia în serios această provocare. Sper ca ministrul să dea curs acestei invitații. Avem obligația de a susține și de a proteja jurnaliștii. De meseria lor depinde deschiderea și libertatea întregii societăți”, declară deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este invitat la audieri marți, ora 15.30.

În contextul în care s-au înmulțit, în ultimul timp, incidentele violente în care sunt implicați activiști de mediu, jurnaliști și simpli cetățeni îngrijorați de soarta pădurilor din România, iar anchetele desfășurate de autorități nu au avut rezultate concrete, USR PLUS a reiterat, în cursul zilei de vineri, solicitarea de a fi înființată de urgență o Direcție specializată în investigarea infracțiunilor de mediu, „DNA-ul pădurilor”. Proiectul, inițiat de USR încă din timpul legislaturii trecute și blocat, în 2020, de Guvernul PNL la Curtea Constituțională, a fost, practic, din nou sabotat prin demiterea ministrului Stelian Ion.

Politicienii să înceteze a mai proteja Mafia pădurilor, iar forțele de ordine să-și facă datoria de a-i apăra pe cetățenii cinstiți ai României!