Deputatul USR PLUS Adrian Giurgiu îi cere ministrului Mediului să dispună verificări la Direcția Silvică Suceava

Deputatul USR PLUS Adrian Giurgiu îi cere ministrului Mediului să dispună verificări la Direcția Silvică Suceava

Adrian Giurgiu, deputat USR PLUS și membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaților, i-a adresat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, o scrisoare deschisă, prin care îi solicită să dispună, în regim de urgență, verificări la Direcția Silvică Suceava, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Scrisoarea deschisă în integralitate:

„Stimate domnule Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor,

Vă pun în vedere obligația morală pe care o aveți, de a dispune în regim de urgență, prin Corpul de Control al instituției pe care o conduceți, efectuarea de verificări la Direcția Silvică Suceava, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Conform informațiilor publice și devenite virale, activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au suferit vătămări corporale grave, în timp ce se aflau pe teritoriul comunei Coșna, din județul Suceava. Cei trei, care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri, au fost bătuți crunt de 20 de persoane și au avut nevoie de asistență medicală, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Conform declarațiilor lui Tiberiu Boșutar, echipa de filmare a fost atacată de un grup coordonat de un silvicultor care nu se află la prima abatere de acest fel.

Este inadmisibil ca un angajat al unei instituții publice care, prin atribuțiunile sale, se presupune că ar trebui să apere pădurea și să semnaleze furturile de lemne, să aibă un comportament medieval, prin coordonarea unei hoarde înarmate cu topoare și răngi.

Până când instituțiile statului român vor administra probele prin care vinovații vor fi trași la răspundere, consider, domnule ministru, că este de datoria dumneavoastră să acționați cu celeritate și să dispuneți urgent măsurile administrative pe care le așteaptă o țară întreagă.

Nu mai avem nevoie de uscături puse să “apere” pădurile României și nici de lupi stăpâni la oi.

Vă mulțumesc și vă asigur de respectul meu.

Adrian Giurgiu,

deputat USR PLUS”