Ministrul interimar al Economiei numește un infractor recidivist în Consiliul de Administrație al Salrom. Claudiu Năsui: „Vechea clasă politică coruptă revine în forță”

Ministrul interimar al Economiei numește un infractor recidivist în Consiliul de Administrație al Salrom. Claudiu Năsui: „Vechea clasă politică coruptă revine în forță”

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a înlocuit Consiliul de Administrație profesionist de la Salrom, numit transparent de Claudiu Năsui și care începuse să facă performanță, cu un membru cu multiple condamnări penale și doi activiști de partid. 

Mai mult, potrivit lui Claudiu Năsui, ordinul de ministru, prin care au fost numiți noii membri în conducerea Salrom, a fost semnat în seara zilei în care acesta a plecat din minister.

Pe scurt: vechea clasă politică coruptă revine în forță.

„Mai țineți minte la începutul anului când s-a încercat un tun imobiliar la compania de stat Salrom? (https://cutt.ly/Salrom-control)

Pe scurt la începutul anului se pregătea un tun imobiliar prin care Salrom pleca din sediul pe care îl avea închiriat pe mai mulți ani și se muta într-un imobil închiriat la rândul lui de Lido SA (o altă companie de stat) și pe care ea îl subînchiria mai departe de la o firmă Oscar Downstream. Rezultatul este că Salrom ar fi trebuit să plătească toată chiria pe tot restul anilor unde stătea deja. Dar, deodată trebuia să o plătească și pentru sediul nou. De ce era o prioritate mare pentru Salrom să-și schimbe sediul? Pentru că la astfel de închirieri mari se iau comisioane. În caz că nu vă sună cunoscut numele Oscar Downstream, este compania care a încercat anul trecut printr-un lobby fioros să monopolizeze piața de distribuție a produselor energetice printr-o lege trecută în parlament și atacată cu succes de USR la CCR. Încrengătura e mare, dar scriem mai multe altă dată.

Am dejucat planul acesta păgubos pentru compania publică, dar avantajos pentru conducere, la începutul anului. Ca răsplată am primit, la vremea, aceea un nou val de atacuri în presă. Evident, nu m-am lăsat intimidat.

Am numit un nou Consiliu de Administrație, profesionist, care a reușit într-un timp record să pună foarte multe proiecte corecte și bune pe picioare. Cel mai cunoscut fiind să facă primii pași pentru exploatarea grafitului de la Baia de Fier. Și a mai reușit, printre altele, să crească profitul companiei cu ~70% și să demareze procedurile pentru relansarea pe piață a sării fabricate în România”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.  

Ce a făcut Virgil Popescu imediat după ce a preluat interimatul?

A înlocuit Consiliul de Administrație profesionist de la Salrom „fix cu cei care căpușau compania în liniște și au încercat să dea marele tun imobiliar explicat mai sus” și a stopat proiectul de exploatare a grafitului pentru simplu motiv că era o inițiativă care vine de la USR-PLUS.

Iată cine sunt proaspeții numiți de ministrul interimar de la PNL:

  1. Petrică Lucian Rusu, PNL-ist care a făcut schimbarea de la Echipa Orban la Echipa Cîțu. A fost secretar de stat PNL, consilier parlamentar și a lucrat în Direcția Județeană de Tineret Iași. Înainte de asta a fost director la grupul Tinmar, unde patron e domnul Augustin Oancea, cel care a preluat afacerile domnului Ioan Nicolae (aflat în pușcărie) și care apare în dosarul DIICOT privindu-i pe șefii ruși de la Rompetrol și pe Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo. Domnul Oancea vinde anual statului român energie de zeci de milioane de euro, prin compania sa, Tinmar Energy;
  2. Nicolae Tulici, PNL Sălaj. Este juristul grupului, are multiple condamnări penale. A fost condamnat la amendă penală pentru fals intelectual, la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, un an de închisoare și 2 ani de supraveghere judiciară pentru că a condus beat. În prezent, domnul Tulici este anchetat de DIICOT în dosarul de furturi de utilaje agricole „Borșa”;
  3. Cătălin Paraschiv, fost consilier județean PNL Galați, încheie lista conducerii Salrom.

Pe cine au înlocuit ei:

  1. Alina Prahoveanu: auditor financiar, expert contabil, consultant financiar, cu experiență de peste 20 de ani ca CFO în companii private;
  2. Dragoș Oancea: profesionist în domeniul resurselor umane, cu 25 de ani de experiență în consultanță și management pentru companii private;
  3. Ervin Medves: profesor doctor inginer, cu peste 30 de ani ca specialist în resurse minerale. 

„Vechea clasa politică coruptă știe că alegerile sunt abia peste 4 ani. Până atunci toate acestea se vor uita. Așa că nu ratează nicio ocazie de căpușare a banilor contribuabililor, mai ales în așteptarea congresului de partid. Congres care trebuie cumpărat cu bani”, a afirmat Claudiu Năsui.

Și nu este singurul exemplu. Virgil Popescu a făcut același lucru și în cazul societății Romaero, despre care Claudiu Năsui a scris aici.