Florin Cîțu blochează concursurile pe bune din Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Florin Cîțu blochează concursurile pe bune din Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Florin Cîțu a blocat concursurile organizate în mod transparent pentru ocuparea funcțiilor publice în Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cele două ministere foloseau aplicația ANFP care împiedică frauda la concursurile la stat. 

Pe scurt: tot efortul din ultimele luni promovat de USR PLUS la guvernare pentru depolitizare și transparentizare este călcat în picioare de actualul premier, iar aici puteți vedea efortul depus de toți miniștrii USR PLUS (Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ciprian Teleman, Claudiu Năsui, Stelian Ion și Cristian Ghinea) în acest sens: https://bit.ly/3jVo0V4; https://bit.ly/3tpg2Xw; https://cutt.ly/MWKjRxg.

Aplicația Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), inițiată de președintele instituției, Liviu Mălureanu (USR PLUS) elimina orice suspiciune de fraudă la concursurile la stat și începuse să fie folosită în premieră de miniștrii USR PLUS, primul fiind Cătălin Drulă, la Ministerul Transporturilor.

Astăzi, Florin Cîțu blochează concursurile organizate de Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care foloseau această aplicație. 

“La Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, mâine (n.r – azi) erau programate concursurile pentru mai multe functii de conducere, inclusiv pentru noua structură ce urmează să gestioneze PNRR-ul. Au fost „întrerupte”. De ce? Subiectele urmau să fie extrase aleatoriu, folosindu-se aplicația ANFP.

Aplicația ANFP exclude orice suspiciune de influență în stabilirea subiectelor și oferă posibilitatea selectării automate a acestora, dintr-o baterie de câteva sute de propuneri, numai cu 30 de minute înaintea începerii probei scrise a concursului”, a declarat Liviu Mălureanu.

Prin această acțiune, Florin Cîțu arată, o dată în plus, că acționează în detrimentul românilor.

Florin Cîțu trebuie să plece din funcție.