Senatorul USR PLUS George Mîndruță, singurul care a votat PENTRU eliminarea indemnizațiilor membrilor ATOP

Senatorul USR PLUS George Mîndruță, singurul care a votat PENTRU eliminarea indemnizațiilor membrilor ATOP

Senatorul USR PLUS George Mîndruță a fost singurul membru al comisiei de apărare din Senat care a votat PENTRU proiectul inițiat de USR PLUS de modificare a Legii de organizare și funcționare a Poliției Române, în sensul eliminării indemnizațiilor pentru membrii ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

ATOP este o instituție cu rol consultativ formată din reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de ordine publică care sunt deja plătiți pentru munca lor. Prin simplul fapt că sunt membri ATOP, aceștia mai primesc un salariu. Adică primesc remunerație dublă pentru aceeași muncă.

Inițiativa depusă în aprilie 2021 de deputații USR PLUS Pollyanna Hangan, Cristina Rizea și Denisa Neagu, care propunea ca ATOP să-și desfășoare activitatea fără remunerarea membrilor, a intrat astăzi în dezbaterea Comisiei de Apărare din Senat.

George Mindruță: ”Ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează că USR PLUS e singurul partid care vrea se desființeze sinecurile și să oprească cheltuirea iresponsabilă a banilor publici, dar celelalte partide se opun. E nevoie de o presiune publică mai mare pentru ca vechile partide să înțeleagă că nu se mai pot folosi de banii publici pentru a alimenta clientela politică”.

Denisa Neagu, inițiatoare: ”Încă de când am depus proiectul am spus că ATOP este o sinecură prin care bani publici sunt folosiți pentru a răsplăti clientela politică. Nu este normal ca pentru aceeași muncă prestată să fii plătit de două ori din bani publici. Sper să fie cât mai mulți parlamentari care să spună stop cheltuirii iresponsabile a banului public și să voteze acest proiect”.

Comisia de apărare este raportoare pentru această inițiativă, așadar urmează votul în plenul Senatului la începutul sesiunii parlamentare.
Mai multe detalii despre parcursul legislativ găsiți AICI