Comuna Dumbrăvița, administrată de primarul USR PLUS Horia Bugarin, pe primul loc la vaccinare în țară. 8 localități cu edili USR PLUS, procente de peset 30% la vaccinare

Comuna Dumbrăvița, administrată de primarul USR PLUS Horia Bugarin, pe primul loc la vaccinare în țară. 8 localități cu edili USR PLUS, procente de peset 30% la vaccinare

Comuna Dumbrăvița, din județul Timiș, administrată de primarul USR PLUS Horia Bugarin, este localitatea din România cu cel mai mare procent de localnici vaccinați împotriva COVID-19.

În Dumbrăvița, unde primarul a deschis primul centru de vaccinare din mediul rural din țară, acoperirea vaccinală este de 49,28%.

De asemenea, alte două comune din România, administrate de primari USR PLUS, se află pe primul loc la imunizări în județele lor. Este vorba despre Brănești (Dâmbovița), unde edil este Daniel Neamțu, care raportează o rată de vaccinare de 35,53% – și Sînpetru (Brașov) – administrată de primarul Marian Arhire, unde acoperirea vaccinală este de 37,73%.

Edilii USR PLUS arată că ratele mari de vaccinare din comunele lor se datorează atât responsabilității oamenilor, dar și pentru că au fost deschise puncte de vaccinare și au fost aduse caravane mobile, cât și faptului că localnicii au avut de suferit din cauza carantinei instituite anterior, pe fondul numărului de infectări.

În total, opt localități administrate de primari USR PLUS raportează procente ridicate ale vaccinării, de peste 30%, conform datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP): Sînpetru – 37,73% , Brănești – 35,52%, Alba Iulia – 34,9%, Timișoara – 34,5%, Sectoarele 1 și 2 – peste 34%, Brașov – 33,61%, Breaza (Prahova) – 31,44%.  

USR PLUS susține vaccinarea împotriva COVID-19 și îi îndeamnă pe toți oamenii să se informeze cu privire la beneficiile imunizării.