USR PLUS solicită Uniunii Europene sprijin pentru victimele inundațiilor din România din ultimele zile

USR PLUS solicită Uniunii Europene sprijin pentru victimele inundațiilor din România din ultimele zile

Europarlamentarul USR PLUS Vlad Marius Botoș, vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, solicită doamnei comisar Elisa Ferreira, Comisar European pentru coeziune și reforme, să acționeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene pentru sprijinirea victimelor inundațiilor din ultimele zile.

Inundațiile din Alba, din zona Roșia Montană, dar și din alte zone, sunt o tragedie pentru toți cei care și-au pierdut casele, lucrurile agonisite o viață întreagă. Ne putem uita în urmă, să vedem unde e problema, cine e de vină, dar oamenii afectați au nevoie de ajutor acum. Uniunea Europeană are mecanisme de sprijin pentru situații de urgență și am solicitat doamnei comisar Elisa Ferreira să țină cont și de situația românilor în accesarea acestui mecanism. Este adevărat că pagubele din țările nordice au fost mult mai extinse decât în România, dar familiile care și-au pierdut casele sunt afectate în egală măsură”, declară europarlamentarul Vlad Botoș.

În scrisoare se menționează faptul că inundațiile s-au extins și în Austria și România și solicită ca în accesarea mecanismului să se țină cont de toți europenii afectați grav de intemperiile din ultima perioadă.

Începând din nordul Europei, Olanda, Germania, Belgia, Franța, Luxemburg, inundațiile s-au extins în Austria și România. Pentru astfel de momente s-a instituit Mecanismul de protecție civilă al UE, Fondul de solidaritate al UE și toate instrumentele de solidaritate ale UE. Vă rugăm să țineți cont că implicarea dumneavoastră personală și solidaritatea UE sunt foarte necesare în aceste vremuri dificile pentru regiunile grav afectate din întreaga Uniune Europeană. Sunt convins de devotamentul și angajamentul dumneavoastră și sunt sigur că, cu ajutorul dumneavoastră, toți europenii care suferă în aceste zile, vor găsi ajutorul atât de necesar”, precizează europarlamentarul USR PLUS.

Valoarea Uniunii Europene constă tocmai în sprijinul pe care îl acordă Statelor Membre în perioadele dificile, iar Comisia pentru Dezvoltare Regională, al cărui vicepreședinte este Vlad Botoș, are ca obiectiv principal politicile de coeziune.

Parteneriatul dintre Statele membre și Uniunea Europeană sunt deosebit de importante în aceste momente pentru ca sprijinul UE să ajungă la oamenii care au fost afectați de inundații.