Alianța „Împreună pentru Bragadiru” sesizează nereguli uriașe în organizarea alegerilor parțiale de la Bragadiru

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” sesizează nereguli uriașe în organizarea alegerilor parțiale de la Bragadiru

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” va depune mai multe sesizări împotriva Primăriei Bragadiru, a  Biroului Electoral Județean Ilfov și a Biroului Electoral de Circumscripție Bragadiru cu privire la o serie de nereguli constatate în organizarea secțiilor de vot.

Este vorba despre trei mari probleme care, dacă nu vor fi soluționate, vor vicia procesul electoral:

1. Decizia abuzivă a președinților secțiilor de votare prin care nici USR, partid parlamentar, nici Alianța „Împreună pentru Bragadiru” nu vor avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile locale parțiale din 27 iunie.

Biroul Electoral Județean Ilfov a emis o hotărâre, pe care noi o vom ataca în instanța de contencios administrativ, care spune că USR, neavând candidat propriu, nu se încadrează în prevederile legale pentru a avea reprezentanți în secțiile de votare. Astfel, sunt secții de votare cu trei reprezentanți PNL și doi reprezentanți AUR, principalii contracandidați.

Considerăm că decizia BEJ este nedreaptă, bazându-se pe o interpretare arbitrară a legii, care face diferența între alegerile locale și cele parțiale în ceea ce privește dreptul de reprezentare, în timp ce obligațiile rămân aceleași pentru toți competitorii. Vom sesiza organele competente și vom lupta pentru a face dreptate.

2. Secții de votare din zona Prelungirea Ghencea sunt organizate într-un spațiu aparținând familiei candidatului PNL, domnul Gabriel Lupulescu, motiv pentru care am depus o sesizare la AEP și la Primăria Bragadiru cu privire la conflictul de interese, iar astăzi vom depune o plângere penală pe numele domnului Grigore Marian Dumitru, viceprimarul Orașului Bragadiru, care a fost atenționat de această situație încă de acum două luni.

Este vorba despre secțiile de votare 6, 7 și 8, aferente zonei Prelungirea Ghencea și Cartierul Latin, organizate în două spații insuficiente care aparțin SC. GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă administrată de către fiul candidatului PNL, Gabriel Lupulescu.

În data de 16 iunie 2021, AEP a efectuat tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor secțiilor de votare, iar în lista transmisă de BEJ, la rubrica „instituție” în dreptul secțiilor de votare 6, 7 și 8 este trecut SC GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă al cărei administrator a fost domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de primar, care a pasat atribuția fiului său înainte de depunerea candidaturii.

În data de 19 iunie 2021, pe geamurile celor două locații ale celor trei secții de votare erau lipite afișe cu domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de primar, care nici măcar nu respectă condițiile de formă în ceea ce privește datele de identificare obligatorii pe materialele electorale.

Începând cu luna martie a acestui an, consilierii locali PMP și USR PLUS au depus mai multe sesizări la Primăria Bragadiru și Autoritatea Electorală Permanentă prin care solicită schimbarea sediilor celor trei secții de votare și reclamă conflictul de interese, însă, deși au trecut mai bine de trei luni de zile, lucrurile au rămas neschimbate.

3. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție a omis să informeze membrii BECL despre momentul completării secțiilor de votare, așa cum scria în circulara de la BEJ, conform căreia trebuiau să supravegheze procedura.

Ne exprimăm speranța că autoritățile competente vor trata cu seriozitate sesizările noastre și vor face dreptate. Bragadiru are nevoie, mai mult ca niciodată, de alegeri parțiale organizate corect, conform legii.