Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic cere prefectului județului Bacău să trimită Corpul de control la Spitalul Județean și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic cere prefectului județului Bacău să trimită Corpul de control la Spitalul Județean și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău

Demersul senatorului USR PLUS de Bacău vine în contextul neregulilor semnalate de Ministerul Sănătății cu privire la sutele de litri de dezinfectanți de mâini și de suprafețe retrase fie din cauza neavizării și etichetării greșite, fie pentru că nu aveau arie de aplicare în unități sanitare.

Lansez un apel public către prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, să trimită de urgență Corpul de control la Spitalul Județean și la Spitalul de Pneumoftiziologie, să investigheze neregulile semnalate de Ministerul Sănătății. Comunicatul MS referitor la cantitățile de dezinfectanți retrase din spitalele din Bacău vine la mai puțin de o lună după ce un alt raport al Ministerului plasa Spitalul județean Bacău pe primul loc în topul spitalelor cu mari abateri în raportarea deceselor de Covid-19 în luna martie.

Deși, în luna mai, i-am solicitat public președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, răspunsuri concrete la problemele grave semnalate de Minister, nici până astăzi nu a luat vreo măsură.

Salut demersurile Ministerul Sănătății, care a solicitat numeroase controale și rapoarte la nivelul județelor privind situația din spitale. Aceste inițiative de transparentizare ale Ministerului Sănătății trebuie continuate și acționat ferm acolo unde sunt sesizate nereguli, astfel încât să oferim românilor confortul și încrederea că merg la spital să se facă bine, să fie salvați.

Prin lipsa de măsuri și de reacție la neregulile în serie semnalate la spitalele din Bacău, președintele Consiliului Județean (PSD) face opoziție băcăuanilor, pacienților, nu guvernării!

În ultimele zile am avut mai multe discuții cu reprezentanții instituțiilor din sistemul sanitar din Bacău, să căutăm soluții.

Domnule Prefect, vă rog să ieșiți public și să anunțați demersurile pe care le veți întreprinde, concluziile verificărilor și măsurile pe care le veți dispune.

Senator USR-PLUS de Bacău, Sebastian CERNIC”