Consilierii Generali USR PLUS au depus un proiect de hotărâre de dizolvare și lichidare a 16 companii municipale

Consilierii Generali USR PLUS au depus un proiect de hotărâre de dizolvare și lichidare a 16 companii municipale

Consiliera generală Ana Ciceală a depus, în numele grupului politic Alianța USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București, un proiect de hotărâre care are ca scop demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a 16 dintre companiile municipale înființate nelegal de către fostul primar Gabriela Firea și PSD.

Companiile municipale au funcționat ca o primărie paralelă și trebuie desființate cât mai repede pentru că sunt o gaură neagră pentru bugetul Capitalei. În fiecare lună se plătesc salariile unor şefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legătură cu interesul public.

În afară de faptul că sunt inutile și toacă bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic în comun. Fiecare în parte are o situație diferită. De exemplu, unele companii dublează direcții și servicii din Primărie, altele dublează servicii ce pot fi accesate la prețuri mai bune de pe piața liberă, iar altele furnizează utilități. Apoi, unele dintre companii au bunuri de folosință îndelungată în patrimoniu, altele au imobile și altele pur și simplu au risipit banii.

Desigur, procesul desființării lor va ține cont de aceste particularități. Evident, activele care pot fi preluate la Primărie sau subordonate și care sunt necesare, vor fi preluate. Consilierii USR PLUS propun așadar Consiliul General demararea procedurilor legale pentru desființarea lor de îndată.

 „Companiile au funcționat ca niște samsari de bunuri și servicii și au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredințare directă de la tot felul de clienți politici și au vândut chiar și mai scump către Primărie și instituțiile din subordine. Am avertizat că asta urma să se întâmple, că pe lângă înființarea lor ilegală avem și o distorsionare concurențială a pieței, însă, din păcate, administrația Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucureștenilor au fost deturnați, nu doar prin sutele de milioane de euro date ca împrumuturi și majorări de capital către companii, ci și prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei. Demarăm, astfel, toate procedurile legale pentru ca aceste cheltuieli nejustificate din bani publici să înceteze”, declară Ana Ciceală, consilieră municipală a Alianței USR PLUS.

Sunt vizate de dizolvare și și lichidare voluntară prin acest proiect următoarele companii municipale: Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Parking București SA, Compania Municipală Managementul Traficului București SA, Compania Municipală Medicală București SA, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA, Compania Municipală Agrement București SA, Compania Municipală Tehnologia Informației București SA, Compania Municipală Sport pentru toți București SA, Compania Municipală Managementul Transportului București SA, Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA, Compania Municipală Pază și Securitate București SA, Compania Municipală Imobiliară București SA, Compania Municipală Intreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA, Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat București SA, Compania Municipală Cimitire București SA.

Proiectul de hotărâre AICI.

Alianța 2020 USR PLUS este o alianță politică între partidele Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). La alegerile locale din 2020, Alianța USR PLUS a obținut 17 locuri eligibile în CGMB, fiind a doua forță politică din Consiliu. Sloganul ales al Alianței este „Fără hoție ajungem departe”.

www.usrplus.ro, e-mail: [email protected] , tel: 0754436604.