Senatorii USR PLUS, întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatelor din România

Grupul USR PLUS din Senat s-a întâlnit, la Parlament, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatelor din România.

Din partea grupului senatorial USR PLUS au participat: Radu Mihail – liderul grupului USR PLUS din Senat; Silvia Dinică – președintă a Comisiei economice, industrii şi servicii; Claudiu Mureșan –  președinte al Comisiei de buget, finanțe, activitate bancară și capital; Ștefan Pălărie – președinte al Comisiei de muncă, familie și protecție socială.

Delegația UNPR a fost compusă din: Lucian Ioan – președinte, Laura Ciuhu – prim-vicepreședinte, Tudor Rădăcineanu – director executiv și Modoran Manuela – vicepreședinte comisie IT.

Discuțiile, care au durat mai bine de o oră, s-au concentrat asupra cadrului legislativ care guvernează mediul economic din România, modalitățile în care noul Parlament și noua majoritate din Parlament pot contribui, prin susținerea unor inițiative legislative, la dinamizarea economiei românești și a mediului de afaceri, schimbul permanent de informații între legislativ și economia reală, cu scopul de a asigura un cadru legislativ stabil, predictibil și favorabil creșterii economice.

Noi încercăm să fim un catalizator și un mediator, să aducem la aceeași masă pe toți cei implicați în economie. Vrem să ajungem la propuneri concrete, la inițiative legislative care sprijină mediul de afaceri și care permit antreprenorilor români să se dezvolte și să-și crească afacerile. Creșterea calității vieții românilor nu se realizează din pix, ci prin investiții în economia reală, cea care produce plus-valoare. USR PLUS va susține întotdeauna măsuri economice active și un cadru legislativ propice dezvoltării susținute a mediului de afaceri, în folosul oamenilor și comunităților lor”, declară senatorul USR PLUS Radu Mihail.

La rândul ei, Silvia Dinică, președinta Comisiei economice, pentru industrii și servicii din Senat, a apreciat că investițiile masive pregătite prin PNRR sunt de natură să asigure creștere econimică, ajutând industria românească să depășească cu bine perioada pe care o traversăm.

Avem nevoie de dialog permanent pentru a găsi soluții la situațiile cu care ne confruntăm și vă asigur de întreaga mea deschidere pentru a discuta, alături de colegii din USR PLUS, din coaliția de guvernare, proiecte de politici publice eficiente care să fie benefice pentru mediul de afaceri în particular și pentru români, în general. Susținerea sectoarelor economice care au avut de suferit de pe urma pandemiei trebuie să constituie rampa de lansare pentru creșterea ulterioară a industriilor, cu efect multiplicativ în întreaga societate”, arată Silvia Dinică.

Claudiu Mureșan, aflat la primul mandat în Parlament și provenind din mediul de afaceri, acum președinte al Comisiei de buget-finanțe, activitate bancară și piață de capital, a remarcat că până în urmă cu trei luni ar fi fost de partea cealalată a mesei.

Contextul pandemic actual ne obligă să luăm măsuri rapide și eficiente și aceasta este a cincea întâlnire pe care o am în mai puțin de trei luni cu reprezentanții mediului de afaceri. Este îmbucurător când aud antreprenorii vorbind despre legătura dintre mediul de afaceri și învățământ, căci o dezvoltare durabilă depinde de calitatea educației din România”, precizează Claudiu Mureșan.

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, a atras atența că o primă preocupare a actualei coaliții de guvernământ este să se asigure că programele mari se traduc ca execuție în teritoriu.

Suntem atacați pentru faptul că nu mărim pensiile și salariile votate, populist și electoral, de PSD. Răspunsul este simplu: nu poți crește pensiile și salariile când, prin aceasta, amanetezi viitorul copiilor noștri. Dacă, însă, punem accentul pe zona de investiții, atunci vom asigura creșterea durabilă, pe termen lung a societății. Dacă prin creșterea fără suport a pensiilor și salariilor subminezi alte servicii sociale, precum învățământul sau sănătatea, nu ai făcut nimic. Va dura un pic până când proiectele mari de investiții prevăzute în PNRR se vor materializa, dar efectul lor benefic pentru viața românilor se va simți, cu siguranță”, declară Ștefan Pălărie.

Întâlnirea de azi a grupului senatorial USR PLUS cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român are loc după ce, săptămâna trecută, aceștia s-au întâlnit și cu senatoarea USR PLUS Anca Dragu – Președinta Senatului României.