Mihai Polițeanu: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, acum!

Mihai Polițeanu: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, acum!

Deputatul USR PLUS de Prahova Mihai Polițeanu a vorbit în Plenul Camerei Deputaților despre necesitatea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Mihai a transmis că pensiile speciale pentru aleșii locali și parlamentari sunt un simbol al corupției și lipsei de decență a politicii românești din ultimii 30 de ani. 

„Domnule președinte, stimați colegi deputați, doamnelor și domnilor,

Revoltă, dezgust și neîncredere. Asta simt oamenii despre rușinea națională numită pensii speciale.

Într-o țară în care există pensionari care au muncit zeci de ani și trăiesc acum la limita subzistenței este într-adevăr revoltător ca unii dintre noi să primească pensii obscen de mari doar pentru câțiva ani de mandat cum este cazul parlamentarilor și mai nou al primarilor. 

Pensiile speciale pentru aleșii locali și parlamentari sunt un simbol al corupției și lipsei de decență a politicii românești din ultimii 30 de ani. Sunt simbolul nesimțirii unei clase de privilegiați politic. Pensiile speciale nu sunt singura nesimțire din sistem, dar cu siguranță sunt cireașa de pe tort. 

De aici, dezgustul perfect legitim al oamenilor. Oamenii sunt dezgustați de lipsă de voință a politicienilor de a elimina pensiile speciale.

Mulți politicieni se prefac acum în oponenți ai pensiilor speciale, încercând în mod demagogic să se lege de un subiect care creează emoție. PSD face paradă prin inițiativa lor ipocrită din Parlament. După ce, 4 ani în care au avut majoritate, PSD a blocat inițiativele USR de desființare a pensiilor speciale, după ce, cu votul PSD, pensiile speciale au fost extinse în 2020 către primari și președinți de consilii județene, acum, la doar câteva luni, în opoziție, PSD se preface, în mod ipocrit, că este un mare oponent al pensiilor speciale. 

Genul acesta de comportament generează doar mai multă revoltă și mai mult dezgust. 

Neîncredere, ultimul sentiment enumerat la început, este și cel mai periculos. Nesimțirea, cuplată cu demagogia multor politicieni, a făcut ca oamenii să își piardă încrederea. Or încrederea oamenilor este temelia democrației și avem datoria să o reconstruim.

Drumul e lung, dar primul pas este eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, acum. Mă aștept ca niciun parlamentar, nici măcar de la PSD, să nu voteze împotrivă atunci când proiectele de lege ce își propun acest lucru vor intra pe ordinea de zi.”