USR PLUS propune desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, altă fabrică de sinecuri marca PSD

USR PLUS propune desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, altă fabrică de sinecuri marca PSD

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, a propus, azi, în cadrul dezbaterilor din Comisie, desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, o fabrică de sinecuri înființată de PSD și ALDE pe finalul legislaturii trecute. 

În ședința Comisiei pentru agricultură din Senat, au fost dezbateri aprinse, astăzi, asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, referitor la bugetarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare. Astfel, Guvernul a solicitat amânarea intrării în vigoare a legii de înființare a Agenției, în contextul pandemiei și a crizei economice care au determinat reprioritizarea cheltuirii bugetului de stat.

Am propus la dezbaterile din Comisie nu doar susținerea propunerii Guvernului, ci chiar desființarea Agenției încă înainte ca statul să înceapă să direcționeze bani către aceasta. Voi depune o propunere legislativă pentru abrogarea legii de înființare a agenției sus-menționate, pentru care am început strângerea de semnături. Această instituție înființată de PSD nu este altceva decât o sinecură creată cu dedicație pentru abonații la banii publici prin partid. România nu are nevoie de instituții în plus, ineficiente, care să se suprapună în atribuții și care sunt o bătaie de joc la adresa contribuabililor. Operatorii economici își doresc mai multă debirocratizare și digitalizare și nu circuite noi pentru alte teancuri de hârtii”, declară senatorul USR PLUS Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură.

USR PLUS consideră că trebuie să înceteze practica înființării de instituții controlate politic, pentru ca oameni de partid să devină cineva peste noapte, cu salarii de lux și mașină la scară.