„Zero taxe pe salariul minim”, prioritate a ministrului Claudiu Năsui

„Zero taxe pe salariul minim”, prioritate a ministrului Claudiu Năsui

„Zero taxe pe salariul minim”, măsură anunțată de USR PLUS încă din timpul campaniei electorale, rămâne o prioritate pentru ministrul Economiei, Claudiu Nasui. Acesta a vorbit, într-un interviu pentru StartupCafe despre stadiul implementării acestei măsuri și domeniul în care ea ar putea debuta.

Avem în coaliție agreat că, de anul viitor, începem într-un domeniu, îl pilotăm în acel domeniu și vedem cum îl extindem. Nu vă ascund că speranța mea este ca acel domeniu să fie agricultura, pentru că sunt salarii mai mici, e și un impact foarte mic, e și evaziune fiscală multă în agricultură și atunci ar ajuta. E principala măsură care ar scoate din sărăcie milioane de români și e o măsură liberală”, a declarat Claudiu Năsui.

Statul român trebuie să înceteze să mai fie principalul factor descurajator al muncii în România prin poverile fiscale pe care le impune pe salariile mici. Taxarea aberantă a muncii nu numai că ne gonește de pe piața muncii sau chiar din țară, ci ne ține în sărăcie. România este pe locul I în Europa la sărăcia în muncă.

„Zero taxe pe salariul minim” nu numai că ar încuraja activarea în piața muncii, pentru că ar face munca mai bine plătită, dar ar reduce sărăcia în muncă, ar reduce numărul românilor care pleacă să-și caute un loc de muncă peste hotare și ar crește numărul locurilor de muncă bine plătite din România.

USR PLUS a detaliat această măsură aici: https://www.usrplus.ro/zero_taxe_pe_salariul_minim.

Interviul integral acordat de ministrul Economiei: https://bit.ly/3q6FBtC.