Legea „Stop nosocomiale!”, promulgată

Unul dintre proiectele prioritate ale parlamentarilor USR în legislatura trecută, legea „Stop nosocomiale!” a fost promulgată de președinte. Deputatul USR PLUS Tudor Pop, membru în Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților, explică etapa următoare, cea de adoptare și implementare a normelor de aplicare a legii, proces care, de multe ori, din păcate, a trenat prea mult ori a făcut inaplicabile prevederi importante.

De data asta, însă, ne vom încadra în cele șase luni prevăzute pentru scrierea normelor. Săptămâna viitoare o să vă prezint echipa alături de care voi lucra pentru a ne asigura că normele reprezintă soluții practice pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești, și nu prevederi inaplicabile. Totodată, vom deschide larg porțile dezbaterii cadrelor medicale și managerilor care vor să contribuie cu experiența lor de la firul ierbii”, declară deputatul USR Tudor Pop.

Legea „Stop nosocomiale!”, inițiată de deputații Tudor Pop și Emanuel Ungureanu și senatorul Adrian Wiener, are ca scop prevenirea și reducerea infecțiilor instraspitalicești, plecând de la realitatea că infecțiile asociate asistenței medicale reprezintă cea mai importantă amenințare la adresa siguranței pacienților din spitale.

Legea este o rezolvare tehnică, pragmatică și fără culoare politică cu patru direcții de acțiune concentrate pe organizare, finanțare adecvată, infrastructură spitalicească și formarea și asigurarea personalului medical.

Mai multe detalii: https://stopnosocomiale.ro/