Lărgirea la patru benzi a centurii Bucureștiului devine realitate

Lărgirea la patru benzi a centurii Bucureștiului devine realitate

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, în data de 8 ianuarie, lansarea licitației pentru lărgirea centurii Capitalei sectorul de sud-vest, între Autostrada A1 și DN5, proiectare și execuție.

Astăzi s-a lansat licitația pentru lărgirea la 4 benzi a centurii București, sectorul de sud-vest, între autostrada A1 și DN5, proiectare+execuție. E o veste bună”, a transmis Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor.

Proiectul lansat are o valoare estimată de aproximativ 700 de milioane de lei și cuprinde denivelarea intersecțiilor de la DN6 (Bragadiru), DN5 (Giurgiu), DC18 (Măgurele). Proiectul face parte din pachetul mare de 1,7 miliarde de euro („Orbitalele Bucureștiului”) la a cărui finanțare s-a lucrat încă din vremea Guvernului tehnocrat din 2016.

Setul complet de proiecte include construirea unui nou inel de autostradă (A0) și modernizarea centurii actuale (DNCB). În prezent, aproape toate proiectele sunt fie în lucru, fie vor începe în curând lucrările, fie sunt în procedură de licitație.