Plafonarea salariilor uriașe din agențiile statului, susținută de ministrul Economiei

Plafonarea salariilor uriașe din agențiile statului, susținută de ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, susține plafonarea salariilor uriașe din agențiile de stat. Sub pretextul autofinanțării, unii dintre angajații acestor structuri au ajuns să aibă venituri lunare de 20.000-30.000 de euro.

Am fost și sunt un mare critic al acestor instituții, așa-zise autofinanțate, care profitând de acest statut își dau niste salarii exorbitante. Am fost cel care a pus reflectorul pe cel mai bine plătit bugetar din România, este un președinte al unui institut de cercetare care avea 33.000 de euro pe lună, bani de la stat. În momentul în care luai la puricat acele venituri autofinanțate, vedeai că sunt autofinanțate, dar tot din banii contribuabililor, tot din avuția publică”, a declarat Claudiu Năsui, în cadrul unei emisiuni televizate.

Ministrul Economiei a reamintit, totodată, criticile pe care le-a adus proiectului de lege prin care se adăugau diurne noi pentru membrii Consiliului de Supraveghere al ASF (https://bit.ly/3s4IqNE), pentru care USR a votat împotrivă în legislatura anterioară:

Nu doar că au salarii de 17.000 de euro – este o medie, unii au de 15.000, unii au de 20.000 de euro pe lună net, ca sa fie clar – și ei pretind că sunt autofinanțați, de fapt sunt autofinanțați pentru că au dreptul să taxeze RCA-urile care se vând. La fiecare RCA pe care îl cumpără un român, o parte din bani se duc la ASF. La fiecare salariu pe care îl primim, 75% din salariul brut se duce în contul nostru de Pilonul II și o parte din banii aceia sunt comisionul ASF. Ei, de fapt, se finanțează tot din banii noștri”, a mai spus ministrul USR PLUS.