Fără Penali în funcții publice, la vot în Senat. Dan Barna, apel către toți senatorii și șefii de partide

Fără Penali în funcții publice, la vot în Senat. Dan Barna, apel către toți senatorii și șefii de partide

Inițiativa Fără Penali în funcții publice este pe ordinea de zi a Senatului. Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a făcut un apel către toți senatorii și șefii de partide politice parlamentare să voteze inițiativa semnată de 1 milion de români.

Dan Barna a transmis că este o zi istorică pentru România și pentru sănătatea morală a societății. Inițiativa are nevoie de votul a 90 de senatori, iar Dan Barna a cerut ca parlamentarii să-și reconfirme sprijinul inițiativei, la fel ca în 14 iulie în Camera Deputaților, când Fără Penali a fost votată de toate grupurile parlamentare.

„Este o zi istorică astăzi pentru România. După eforturi de doi ani de zile, după ce 1 milion de cetățeni au cerut Fără Penali în funcții publice, inițiativa e astăzi pe ordinea de zi a Senatului. Fac apel la președinții partidelor, la domnul Orban, la domnul Ciolacu, la domnul Kelemen Hunor, la domnul Tomac, trimiteți-vă senatorii la vot. Mesajul ar fi că acest Parlament toxic, care în ultimii aproape patru ani a scos România din Europa, ar putea să-și spele puțin obrazul, ar putea să facă un lucru cu adevărat necesar pentru societate. Astăzi, ar fi posibil ca Parlamentul României să dea un mesaj că se termină cu penalii în funcții publice. Un mesaj atât de puternic pe care semnatarii inițiativei îl așteaptă.”, a declarat Dan Barna, copreședintele USR PLUS. 

Dan Barna a explicat că dacă inițiativa, devenită propunerea legislativă L447/2020, s-ar fi adoptat cu o săptămână mai devreme sau mai târziu, ar fi însemnat o organizare separată de alegerile parlamentare. Însă în actualul context pandemic, USR PLUS consideră că organizarea referendumului pe 6 decembrie este o dovadă de responsabilitate. Următorul pas va fi modificarea Constituției. 

Inițiativa Fără Penali în funcții publice a fost lansată în anul 2018 și a fost semnată de 1 milion de români.