Senator George Dircă (USR): Alegerea mea în Consiliul Legislativ este primul pas spre revitalizarea acestei instituții

Senator George Dircă (USR): Alegerea mea în Consiliul Legislativ este primul pas spre revitalizarea acestei instituții

Senatorul USR George Dircă, secretar al Biroului Permanent al Senatului și membru al Comisiei Juridice, a fost învestit de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului în funcția de Președinte al Secției de evidență oficiala a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Cu această ocazie, senatorul Dircă a precizat că numirea sa în conducerea Consiliului Legislativ poate revitaliza o instituție ermetică, blocată în trecut, considerată ”un cimitir al elefanților politic”.

”De la înființare și până în prezent, Consiliul Legislativ a fost considerat o instituție mai degrabă inutilă a satului român pentru că persoanele aflate în conducere, aceleași de la mijlocul anilor 1990 încoace, s-au ferit atât de presă, de o comunicare transparentă cu cetățenii, cât și de îndeplinirea obligațiilor legale. Secția pe care o voi conduce poate genera o serie de proiecte legislative complexe, iar prioritatea mea absolută o reprezintă punerea în consultare a Codului electoral, a Codului urbanismului și a Codului mediului.

După 15 ani de experiență în avocatură și un mandat complet de senator – președinte de comisie și secretar al Biroului Permanent – îmi asum obiectivul de a transforma Consiliul Legislativ dintr-o instituție aproape fantomă, despre care se glumește prin presă că pune virgule în proiectele de lege, într-un partener al Parlamentului cu un rol esențial în asanarea legislativă”, a precizat Dircă.