Cristina Prună, scrisoare către bucureșteni

Înaintea alegerilor locale de duminică, 27 septembrie, Cristina Prună, vicepreședinte USR și deputat USR de București, transmite o scrisoare publică bucureștenilor în care îi îndeamnă să iasă la vot și să schimbe administrația dezastruoasă PSD.

Dragi Bucureșteni,
Capitala României este condusă de patru ani de o administrație locală sub care toate problemele cronice ale celui mai important oraș al țării s-au agravat. Poluarea, mizeria și traficul sufocă mai mult ca oricând Bucureștiul și pe noi, bucureștenii.

În ultimii patru ani, am avut parte de cel mai toxic tandem primar-viceprimar din istoria Capitalei: Gabriela Firea, un personaj mediocru care își acoperă impostura dându-se în spectacol pe bani publici și Aurelian Bădulescu, un personaj cu apucături grotești pe care nu le întâlnești în lumea civilizată.

Dacă primarul Capitalei este icoana țățismului, a linșajului mediatic și a fake news-ului, Aurelian Bădulescu este exponentul cel mai de seamă al grobianismului. Acest cuplu toxic a pus mâna pe taxele și impozitele bucureștenilor. Și-au angajat rudele și activul de partid în toate instituțiile din subordinea primăriei și au drenat banii publici prin tot felul de conducte și firme de apartament.

Termoficarea a fost adusă la stadiul de colaps iminent. Traficul și poluarea sunt la cote maxime, iar Bucureștiul a devenit un vacarm greu de suportat, sufocat de nori de fum cu particule dintre cele mai dăunătoare pentru sănătatea noastră. Lista poate continua. S-a mers din rău în mai rău în toate domeniile. Deși Bucureștiul are un buget comparabil cu al altor capitale europene, calitatea vieții noastre se degradează pe zi ce trece. Inaugurarea, după patru ani de mandat, a podului Ciurel către nicăieri a devenit simbolul neputinței și bătăii de joc a celor care au condus în această perioadă orașul.

Responsabilitatea pentru involuția Bucureștiului din acești ani este a întregii administrații locale PSD-iste. Alături de Gabriela Firea, reprezentanții PSD au condus cele 6 primării de sectoare și au format majorități în consiliile locale și în Consiliul General al Municipiului București. Fie că vorbim de incompetență sau de hoție pe față, acești primari și-au dovedit limitele, însă asta nu îi împiedică să candideze pentru un nou mandat.

Toate aceste lucruri ar trebui să ne deschidă ochii și să spunem împreună STOP Gabrielei Firea și întregii administrații dezastruoase PSD din București, prin votul nostru de duminica aceasta.

Nicușor Dan este opusul a tot ceea ce reprezintă și au reprezentat administrațiile locale din București în ultimii 30 de ani. De 14 ani, Nicușor Dan luptă împotriva abuzurilor autorităților locale asupra Bucureștiului și locuitorilor săi. Înainte de a fi politician, Nicușor Dan a demonstrat în toți acești ani că este bucureștean, că iubește acest oraș și că îi pasă de ce se întâmplă aici. Principiile pentru care se luptă, valorile pe care a demonstrat că le respectă de atâția ani nu țin de o culoare politică, ci de educație, bun simț și de o aspirație firească la o calitate a vieții specifice unui oraș de talia și istoria Bucureștiului. Și după câștigarea alegerilor, Nicușor va răspunde în fața bucureștenilor.

Atacurile publice din ultimele 30 de zile la adresa lui Nicușor Dan, dezinformarea, manipularea și minciuna nu pot schimba această realitate. Ele au creat însă o perdea de fum, menită să distragă atenția de la acuzele de corupție la adresa actualei administrații și, în final, să elimine orice discuție despre soluțiile concrete ale candidaților pentru București.

În 27 septembrie este important ca noi, bucureștenii, să spunem NU minciunii, tupeului și incompetenței administrației Firea. Încă patru ani cu Gabriela Firea la primărie ar însemna degradarea pe mai departe, zi de zi, a vieții noastre în acest oraș.

Duminica aceasta poate și trebuie să fie o zi care să marcheze momentul așezării primăriei Bucureștiului pe criterii de cinste și competență, cu Nicușor Dan primar.

Avem încredere că alături de echipa de primari de sectoare și de consilieri municipali și locali ai USR PLUS, Nicușor Dan va aduce începând cu 27 septembrie schimbarea de care Bucureștiul și bucureștenii au atât de multă nevoie. Nu toate problemele istorice ale orașului vor putea fi rezolvate imediat, dar stoparea cheltuirii banului public și începerea investirii lui, promovarea transparenței și dezbaterii publice reale, trecerea de la mentalitatea de conducere a orașului la cea de a lucra în slujba orașului și a comunității își vor vedea rapid efectele pozitive în fiecare aspect al activității administrației locale.

Va fi un început al drumului spre firescul pe care ni-l dorim. Va fi un început al drumului spre #NoulBucurești alături de USRPLUS la primărie.