Campanie politică cu orice preț:  fanfară la „Adormirea Maicii Domnului”  și petrecere în zi de doliu

Campanie politică cu orice preț: fanfară la „Adormirea Maicii Domnului” și petrecere în zi de doliu

Senatorul USR de Iași Dan Lungu alături de candidata USR pentru primăria Schitu Duca, Vasilica Cârlescu, atrag atenția asupra faptului că actualul primar al comunei, Mihai Mihalache, încalcă abuziv și în mod repetat drepturile cetățenilor din comună, punându-i pe aceștia în pericol în plină criză medicală.

Fanfară la slujba din ziua „Adormirii Maicii Domnului”

Campania electorală recentă a primarului din Schitu Duca a constat la sfârșitul săptămânii trecute în distracție publică cu fanfară. Nu oriunde și oricând, ci imediat după finalizarea unei slujbe de sfințire a bisericii din satul Dumitreștii Galății. Mai mult, după răsfirarea mulțimii, primarul Mihai Mihalache a ocupat o întreagă stradă în fața unui magazin central, pe care a instalat mese și în jurul căreia au continuat să cânte muzicanții plătiți de administrația publică. Această încercare de ademenire a cetățenilor pentru câștigarea voturilor nu a blocat numai traficul din localitate, ci a și șocat și o parte din comunitatea locală, care se afla încă în doliu, în urma decesului unui nepot al proprietarilor magazinului.

„Mă bucur că în zi de sărbătoare la biserica din Dumitreștii Galății s-a organizat o slujbă foarte frumoasă, la care oamenii din satele învecinate au putut participa. Ce nu putem însă înțelege mulți dintre noi este de ce trebuie primarul să încerce să se afirme cu orice preț și să invadeze un asemenea eveniment special, cu tertipurile și manevrele lui electorale jenante. Cu atât mai mult, să continui cu o petrecere ieftină întreaga șaradă, fără respectarea normelor de distanțare socială, în fața unui magazin ai căror proprietari încă sunt îndoliați în urma unor întâmplări nefericite mi se pare strigător la cer. Mihai Mihalache nu doar că pune voturile și interesele personale mai presus de orice, dar este și un lider complet lipsit de empatie, care nu mai poate rămâne în fruntea comunității noastre”, a declarat Vasilica Cârlescu, președinte USR și candidata filialei locale la primăria Schitu Duca.

Primarul sabotează cetățenii care vor să-și facă vize de flotant

Totodată, lupta pentru voturile cetățenilor a continuat și marți, 18.08.2020, când unul dintre membrii USR Schitu Duca a mers la primărie pentru a se înregistra pe listele electorale, după obținerea vizei de flotant. „Primarul Mihalache nu a acceptat înscrierea soției mele și a fost extrem de agresiv cu noi, fentând legea și mințindu-ne pe față – ne-a spus că este imposibil să votăm aici, dacă nu avem adresa în buletin în comună. Am fost pur și simplu dați afară și luați peste picior, până când nu am făcut demersuri insistente prin intermediul colegilor mei de filială și primarul a cedat presiunilor, acceptând în cele din urmă cererea”, a menționat Danie, Rusu, membru USR și candidat pentru Consiliul Local Schitu Duca.

„Oameni din Schitu Duca nu mai prididesc să scoată la iveală abuzurile pe care primarul le săvârșește cu o consecvență demnă de o cauză mai bună. Pare că nu există limită pentru maniera în care dorește să obțină încă patru ani la primărie – nu contează pentru el nici inadecvarea evenimentelor, nici suferințele celorlalți, dacă există prilejul de-a mai obține câteva voturi. Când nu ai făcut totuși nimic 15 ani, încerci să acoperi «nimicul» cu fanfara! Sper ca cetățenii să iasă din cercul acesta pierzător politic și să renunțe la a-l mai vota. Sunt în Schitu Duca oameni care pot schimba lucrurile în bine și ar fi păcat ca întreaga comună să rămână pe loc încă o lungă perioadă”, a declarat Dan Lungu, senator USR de Iași.