Oameni competenți la CNCD și Curtea de Conturi la propunerea USR

Oameni competenți la CNCD și Curtea de Conturi la propunerea USR

Parlamentul a numit astăzi noi membri în Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și la Curtea de Conturi, iar USR a propus doi oameni profesioniști și integri, cu experiență și realizări în domeniu. Spre deosebire de celelalte partide, USR nu a nominalizat pentru cele două instituții politruci, ci a organizat concurs public de CV-uri.

USR și-a ținut, și de data aceasta, promisiunea de a nu nominaliza pentru funcții în diferite instituții ale statului decât oameni competenți, buni profesioniști și integri, oameni cu CV-uri solide, desemnați nu prin înțelegeri netransparente, ci în urma unui riguros proces de selecție. Noi nu propunem socri, fini, soți sau tot felul de cărători de genți, ci deschidem concursuri de CV-uri pentru profesioniștii din domeniu. Este ceea ce ar trebui să facă și celelalte partide, pentru că altfel ar arăta România dacă nu am mai avea instituțiile statului umplute până la refuz cu clientela politică”, declară Cătălin Drulă, liderul deputaților USR.

Adrian Popa, propus de USR pentru funcția de consilier de conturi, este consultant financiar cu o experiență de peste 14 ani în segmentul de banking pentru IMM-uri. Este licențiat al Academiei de Studii Economice, absolvent al programului CFA al CFA Institute din SUA și al programului Harvard Manage Mentor, iar în 2019 a fondat o firmă de consultanță financiară și de business pentru companii.

La audierile din Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, a obținut 31 de voturi „pentru” din cele 32 exprimate. Nominalizarea domnului Adrian Popa pentru funcția de consilier de conturi a fost făcută ținând cont de rolul deosebit de important pe care îl are Curtea de Conturi în tot ceea ce înseamnă achizițiile și contractele publice.

Cătălina Olteanu, propusă de USR pentru Colegiul director al CNCD, are o experiență de peste 8 ani în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării. Licențiată a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, absolventă de masterat la Universitatea București și a mai multor cursuri de formare, este coordonatorul programului „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”, inițiat de Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” cu Reprezentanța UNICEF în România, și facilitator educațional INSCHOOL.

Crezând în puterea pe care educația o are în schimbarea perspectivei vieții, Cătălina Olteanu dezvoltă, prin proiectele sale educaționale, instrumente pentru promovarea toleranței și interculturalității în rândul studenților romi și non-romi și va urmări, din noua sa postură, aplicarea principiilor și valorilor Uniunii Europene, a jurisprudenței CJUE, CEDO și ale altor instanțe internaționale în domeniul combaterii discriminării.