Lupta împotriva corupției trebuie să rămână prioritate a statului român

Lupta împotriva corupției trebuie să rămână prioritate a statului român

După o perioadă în care atenția a fost orientată către alte direcții, pentru statul român, lupta împotriva corupției trebuie să rămână o prioritate. Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la pușcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat. Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achizițiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de Covid-19. 

În acest context, Strategia Națională de Apărare a Țării  este un document esențial pentru identificarea pericolelor majore la adresa statului. Și corupția este unul dintre cele mai importante.

Din păcate, în varianta propusă de președintele Iohannis, SNAT nu tratează corupția ca pe o  amenințare majoră la adresa siguranței naționale. Încă de la publicarea documentului, i-am spus șefului statului că nu vom vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupția ca prioritate majoră. 

Prin urmare USR se va abține azi la votul în plenurile reunite.

Facem apel atât la președintele României cât și la toate partidele politice să înțeleagă că nu putem crea prosperitate câtă vreme resursele țării intră în buzunarele unei clici conectate la bugetele publice.