Cătălina Olteanu, candidatul USR pentru funcția de membru al Colegiului Director al CNCD

Cătălina Olteanu, candidatul USR pentru funcția de membru al Colegiului Director al CNCD

Cătălina Olteanu este candidatul Uniunii Salvați România pentru funcția de membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

Alegerea Cătălinei a fost în urma unui apel public de CV-uri, o practică a USR încă de la intrarea în Parlament, cu scopul de a selecta cei mai buni profesioniști din domeniu.

USR a decis alegerea Cătălinei datorită activității și experienței sale de peste 8 ani în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării. În prezent este coordonator de proiect la Agenția Împreună pentru Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară. Cătălina crede în puterea pe care educația o are în schimbarea perspectivei vieții, de aceea dezvoltă, prin proiectele sale educaționale, instrumente pentru promovarea toleranței și interculturalității în rândul studenților romi și non-romi. Principalele sale domenii de interes sunt: educația incluzivă, abilitarea tinerilor și dezvoltarea comunității. Cătălina a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Limbi Străine, Romani – Spaniolă și deține și un master de la același departament.

USR își exprimă încrederea că doamna Olteanu va adopta și urmări cu succes aplicarea principiilor și valorilor Uniunii Europene și jurisprudenței CJUE, CEDO și ale altor instanțe internaționale în domeniul combaterii discriminării. 

CV-ul Cătălinei Olteanu, candidatul USR la CNCD, poate fi consultat aici: http://www.cdep.ro/pdfs/cncd/2020/01_Olteanu_Catalina.pdf

Foto: Cătălina Olteanu Facebook