Cetățenii Rep. Moldova nu mai sunt reprezentați de actualul Parlament și de actuala configurație politică. Este nevoie de un nou început care să ducă la reforme pro-europene

Cetățenii Rep. Moldova nu mai sunt reprezentați de actualul Parlament și de actuala configurație politică. Este nevoie de un nou început care să ducă la reforme pro-europene

Cetățenii Republicii Moldova se confruntă cu o nouă criză politică după ce coaliția intereselor oligarhice și pro-ruse a pierdut majoritatea parlamentară în urma traseismului pe care aceleași forțe politice l-au transformat în tradiție. 

“Situația de la Chișinău nu a fost niciodată una simplă, însă a venit momentul ca interesul cetățenilor să fie pus pe primul loc. Soluția propusă de partenerii pro-europeni de la PAS  reprezintă singura cale: organizarea alegerilor parlamentare anticipate și exprimarea voinței de acum a cetățenilor, fără alte ingerințe și fără tentative de a captura votul și interesul cetățenilor. Credem că situația tulbure de la Chișinău cere ca alegerile anticipate, atât de necesare pentru Republica Moldova, să fie organizate de un guvern tehnocrat, pro-european și care să poată ține votul cetățenilor departe de  jocuri cu amestec extern.”, a transmis președintele USR, Dan Barna.

USR a susținut dintotdeauna soluția anticipatelor atunci când configurația politică nu mai reflectă opțiunea politică a cetățenilor. Este ceea ce am susținut și în România ultimilor ani. 

Totodată, cetățenii Republicii Moldova au acum nevoie mai mult ca niciodată de ACUM. Forțele cu adevărat pro-europene trebuie să demonstreze stabilitate și consecvență în unitate și în direcția reformelor pro-europene. Confirmarea rapidă a unui candidat unic la președinție și eliminarea  disputelor vor garanta o victorie indispensabilă pentru viitorul european al Republicii Moldova . Cetățenii au nevoie de soluții, de stabilitate, siguranță și dezvoltare, lucruri pe care doar forțele pro-europene le pot realiza astăzi.