Dan Barna, întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Dan Barna, întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Președintele USR Dan Barna a avut, astăzi, o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis la palatul Cotroceni. Printre subiectele discutate au fost prelungirea stării de alertă și perspectiva organizării alegerilor locale și parlamentare. De asemenea, Dan Barna a solicitat sprijinul Președintelui pentru mai multe proiecte de lege USR.

“I-am cerut astăzi președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să sprijine mai multe proiecte ale USR aflate în diverse faze de adoptare, printre care legea privind înființarea Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), care urmează să fie votată zilele următoare în Senat. Am discutat și despre necesitatea desființării secției speciale de investigare a magistraților. Un alt proiect important pentru USR este cel privind eliminarea pensiilor speciale, mai ales că săptămâna aceasta senatorii au respins proiectul USR care prevedea impozitarea acestora cu 90%. Am vorbit și despre alegerile locale din toamnă dar și despre prelungirea stării de alertă. I-am spus Președintelui că, odată cu reluarea activităților economice, este foarte important ca părinții să aibă cui lăsa în grijă copiii. De aceea este utilă redeschiderea unităților de tip after-school, creșă sau grădiniță din zona privată.”, a declarat deputatul Dan Barna, președintele USR. 

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că a cerut Guvernului să țină seama de nevoia de repornire a economiei în sensul renunțării la restricțiile care nu mai sunt în mod justificat necesare.