USR Tineret: Nu răpiți șansa noilor generații la o educație modernă

USR Tineret: Nu răpiți șansa noilor generații la o educație modernă

USR Tineret și Generația PLUS solicită parlamentarilor PNL și PSD să nu modifice legea educației sexuale în școli, adoptată în Parlament cu o largă majoritate și promulgată de Președintele Klaus Iohannis. 

Frăția parlamentarilor PSD și PNL, reprezentată de Robert Sighiartău (PNL) și Titus Corlățean (PSD), încearcă să-și impună agenda cu orice preț, sacrificând sănătatea copiilor. Considerăm acest lucru inacceptabil. 

Le reamintim parlamentarilor PNL și PSD câteva cifre rușinoase:

• România ocupă primul loc din Uniunea Europeană la numărul de tinere devenite mame în adolescență. Anual, 1 bebeluș din 10 este născut de o adolescentă.

• În 2018 au fost peste 18.000 de mame sub 19 ani.

• Peste 700 din ele au fost la a treia sarcină.

• Una dintre ele are deja 6 copii.

• 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, incidenţă de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din ţările Uniunii Europene în ceea priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei).

În acest sens, Generația PLUS și USR Tineret au demarat o acțiune de strângere de semnături, care a adunat peste 20.000 de semnatari în favoarea menținerii legii pentru educația sexuală în forma actuală. Sperăm ca amendamentele aduse de PNL și PSD să fie respinse. Noi nu o să ne oprim până nu o să vedem legea curentă devenită realitate, în forma sa corectă. Strângerea de semnături continuă și vă invităm de asemenea să vă alăturați:

https://www.generatia.plus/sexed/

USR Tineret și Generația PLUS au transmis o scrisoare deschisă adresată președinților de tineret ale celor două mari partide, respectiv Mara Mareș (TNL) și Cojocaru Petru Bogdan (TSD), care, din păcate, nu au oferit niciun răspuns. 

Scrisoarea deschisă poate fi citită aici:

În atenția Marei Mareș, Președinte Tineretul Național LiberalÎn atenția lui Alfred Simonis, Președinte interimar TSD…

Gepostet von USR Tineret am Samstag, 30. Mai 2020

și invităm tineretul liberal și social democrat să se alăture demersului nostru în lupta pentru protejarea sănătății tinerilor. 

Educația sexuală este despre igienă, sănătate și recunoașterea pericolelor. Despre respectul față de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimțământ. Despre protejarea și evitarea cazurilor dureroase în care copiii nasc copii. 

Educația sexuală este despre sănătate.

Nu răpiți acest drept.