Ministrul Fondurilor Europene, chemat de USR în Parlament

Ministrul Fondurilor Europene, chemat de USR în Parlament

Deputatul USR Iulian Bulai a făcut azi o solicitare pentru audierea ministrului Marcel-Ioan Boloș la Comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaților pentru a discuta despre fondurile europene pe care România le va primi de la Uniunea Europeană în contextul pandemiei de COVID-19.

“Am făcut azi o solicitare pentru audierea ministrului Boloș la Comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaților. Ca să știm și noi ce se-ntâmplă. Ce solicitări a făcut România, când și cu ce plan pe mai departe. Concret și pe fapte și date, nu zvonistică și promisiuni. Aștept să primesc răspunsuri de la ministrul pentru Fonduri Europene. Este nevoie de transparență în gestionarea sprijinului oferit de UE în depășirea efectelor pandemiei. Înainte să fie prea târziu”, declară deputatul USR Iulian Bulai, membru în Comisia pentru afaceri europene. 

Deputatul USR arată în solicitarea transmisă că ministrul Boloș trebuie să detalieze membrilor comisiei care sunt solicitările Guvernului României privind aceste fonduri, când au fost trimise solicitările, care este stadiul discuției și ce autorități publice sunt implicate, calendarul acestui proces și prioritățile României în folosirea acestor fonduri.

Până acum, din ce se discută public, România ar urma să primească post-criză peste 30 de miliarde de euro. “Acești bani ar trebui să fie folosiți pentru proiecte care ne-ar fi atât de folositoare, dar până acum nimeni nu a reușit să le realizeze. Mă refer la proiecte de infrastructură mare, cum ar fi Autostrada A8 Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș sau spitalele regionale. Sper să ne fie învățătură de minte experiențele anterioare și să nu mai tocăm bani pe cursuri de formare, workshop-uri și alte întâlniri fără o finalitate concretă.”, conchide deputatul USR Iulian Bulai.