Cristina Iurișniți: Educația sexuală nu distruge inocența copilăriei. O sarcină la 13 ani, da

Cristina Iurișniți: Educația sexuală nu distruge inocența copilăriei. O sarcină la 13 ani, da

PSD si PNL au depus un amendament pe repede inainte, la o altă lege, cu alt obiect de reglementare, eliminând accesul neîngrădit la educație pentru sănătate și informații din surse sigure în școli, deși au votat deja pe 10 martie această lege promulgată deja de 2 luni.

Programa pentru aceste sesiuni suplimentare absolut necesare dacă ne uităm la statistici, există aprobată încă din 2004, dar acest opțional ajunge doar la 10% dintre copiii României! Suntem campionii Europei la mame minore cu copii cu 18 000 de nașteri!
Avem zeci de mii de abuzuri sexuale, trafic de minori, agresiuni sexuale în familie, lipsa de igiena personala si stil de viață sănătos!

De aceea e esențială și educația părinților care ar trebui sa dea mai des pe la școală, să se intereseze de copiii lor în mod constant! Este o obligație nu o optiune!

Dar iată că PSD si PNL au decis în mod pervers în Parlament prin intermediul unei legi despre adopție că educația pentru sănătate cu componenta educației pentru sănătatea reproducerii si sexualitate sa ajungă la copiii si tinerii noștri doar cu acordul părinților!
Dar in mediile vulnerabile apare legitim intrebarea: Care părinți? Cei aflați la muncă prin Europa? Mulți dintre acești părinți nu au timp sau nu au capacitățile pedagogice necesare pentru a le explica si oferi propriilor copii informații legate de igienă personală, de prevenirea bolilor sexuale, a sarcinilor accidentale, a traficului de minori!

S-a dat undă verde discriminării și nerespectării egalității de șanse!
Cum promovăm noi ca stat reducerea abandonului școlar, reducerea costurilor sociale și medicale?

PSD si PNL au creat mai multă birocrație și au îngrădit drepturi constituționale : dreptul la informație si învățătură, prevăzut la art 31, respectiv art 32. Acest amendament este de fapt neconstitutional!

Copiii si ținerii se protejează si se dezvoltă intr-un stat responsabil nu prin ignoranță, nu cu mentalități retrograde de Ev Mediu, nu prin frică, ci prin acces neîngrădit la Educație!