USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru ANRE

USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru ANRE

Uniunea Salvați România lansează o invitație deschisă tuturor profesioniștilor pentru a-și trimite candidaturile în vederea alegerii celei mai competente persoane care să fie nominalizată din partea partidului în comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

”Ca de fiecare dată, USR organizează un concurs deschis de CV-uri adresat nu doar membrilor USR, ci oricărui profesionist integru din piață. Ne dorim să selectăm cea mai competentă persoană în comitetul de reglementare al ANRE. Candidații trebuie să aibă experiență în domeniu, să cunoască bine legislația română și europeană și să aibă un renume profesional bun”, a declarat Dan Barna, președinte USR.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru aceste funcții, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Criterii de eligibilitate ANRE:

  1. Să fie cetăţean român, cu domiciliul stabil în România;
  2. Să aibă o bună reputaţie;
  3. Să aibă studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic;
  4. Să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale.

Criteriile suplimentare ale USR vizează integritatea morală a candidaților: nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări, sau au obținut diplome sau alte titluri științifice prin plagiat (furt intelectual) sau persoane care au fost implicate în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese.

Candidaturile trebuie să conțină CV-urile persoanelor care trimit candidaturi, dar și un plan de acțiune pentru transparentizarea și îmbunătățirea activității instituției.

Uniunea Salvați România are dreptul legal, la fel ca și celelalte partide politice, de a face nominalizări pentru comitetul de reglementare al ANRE. Decizia asupra desemnării persoanelor se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente și în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Aplicațiile pot fi trimise până marți, 2 iunie, ora 12:00, la adresa de e-mail [email protected]