Deputatul Dan Rădulescu promovează inițiativa WiFi4EU

Deputatul Dan Rădulescu promovează inițiativa WiFi4EU

Deputatul USR Dan Rădulescu încurajează toate primăriile din Prahova să aplice la fondurile europene oferite de Uniunea Europeană prin inițiativa WiFi4EU.

Inițiativa Comisiei Europene WiFi4EU oferă autorităților locale posibilitatea de a accesa  suma de 15.000 euro pentru a asigura accesul gratuit la Wi-Fi în parcuri, piețe și clădiri publice, biblioteci, muzee și centre de sănătate.

”Acest program este o șansă în plus pentru elevii din toată țară, inclusiv din mediul rural, să poată accesa platformele de învățământ online și o oportunitate pentru toți cetățenii din localitățile eligibile de a beneficia de conexiunea la internet”, a explicat deputatul USR Dan Rădulescu.  

Majoritatea localităților din Prahova s-au înregistrat deja pe site-ul dedicat inițiativei. Totuși, pentru a fi sigur că toate autoritățile locale din județ cunosc această inițiativă, deputataul Dan Rădulescu a transmis primăriilor care nu figurează în lista solicitanților, o scrisoare de informare privind detalii legate de proiect și o adresa de e-mail la care pot scrie pentru asistență.  Scrisoarea de informarea a fost realizată cu ajutorul europarlamentarului USR Nicu Ștefănuță.

Prin inițiativa WiFi4EU, autoritățile locale pot achiziționa echipamente și pot instala hotspoturi WiFi4EU (puncte de acces wireless) în spațiul public pentru a facilita accesul gratuit la internet locuitorilor din mediul urban și rural.

Următoarea cerere de proiecte va fi lansată pe data de 03.06.2020, selecția beneficiarilor se va face pe baza principiului „primul venit, primul servit” iar procedura de depunere a solicitărilor este una dintre cele mai simple.

Programul este deschis unui număr foarte mare de localități din țară. Pentru detalii, lista beneficiarilor eligibili și pentru înregistrarea ca solicitant, autoritățile locale pot consulta site-ul https://wifi4eu.ec.europa.eu

Pentru a consulta și alte amănunte legate de fondurile europene, vă invităm să accesați site-ul proiectului O țară ca afară, lansat de colegii noștri, europarlamentarii Cristian Ghinea și Vlad Botoș (http://www.otaracaafara.eu/)