Angajamentele USR pentru reformarea României. Dan Barna: Azi apăsăm pe butonul de restart

Uniunea Salvați România a prezentat, vineri, angajamentele de reformă a României, baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare, în cadrul unei conferințe transmisă online.

USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, post-criza epidemiologică prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile identificate ca fiind o prioritate actuală pentru România, cu termene de realizare și cu bugete alocate.

“Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract. A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român. Cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi apăsăm pe butonul de restart.”, a transmis deputatul Dan Barna, președintele USR.

Printre angajamentele USR se află: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, Fără Penali în funcții publice în Constituție, reducerea birocrației, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiții pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investițiilor pentru o energie curată, acces la educație pentru toți copiii din țara noastră, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înființarea DNA-ului pădurilor, ș.a..

Programul a fost prezentat de președintele Dan Barna, europarlamentarul Cristian Ghinea, deputații Claudiu Nasui și Cristina Prună, și Elena Tudose, expert în politici publice.

Angajamentele USR la guvernare, aici: https://www.usr.ro/usr-la-guvernare/

Înregistrarea conferinței, aici: https://www.facebook.com/USRNational/videos/246284119775093/