Ministrul Sănătății vine în Parlament la solicitarea USR

Ministrul Sănătății vine în Parlament la solicitarea USR

La solicitarea Uniunii Salvați România, ministrul Nelu Tătaru vine în Parlament, lunea viitoare, pentru a oferi informații cu privire la modul în care Guvernul gestionează criza de sănătate publică declanșată în România de pandemia de COVID-19.

Participarea ministrului Sănătății la „Ora Guvernului” va oferi parlamentarilor prilejul de a obține răspunsuri la întrebări care sunt pe buzele și în mintea tuturor românilor.

„Câte persoane distincte au fost testate până la această dată?” și „Câte teste au fost efectuate în totalitate?” sunt doar două dintre ele, în condițiile în care România pare să se afle, și la acest capitol, cu mult în urma altor state europene, deși guvernanții se laudă cât de mult au crescut capacitatea de testare.

Apoi, ministrul Sănătății va putea spune ce face pentru testarea masivă a tuturor pacienților din grupele de risc.

Tot ministrul Nelu Tătaru va putea oferi lămuriri cu privire la afirmațiile recente ale secretarului de stat Horațiu Moldovan potrivit cărora bilanțul oficial, făcut zilnic public de către autorități, nu reflectă întocmai realitatea, deoarece „sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză”.

De asemenea, ministrul Sănătății va avea ocazia să explice parlamentarilor și, implicit, românilor, cum repară Guvernul PNL problema managerilor de spital incompetenți, numiți exclusiv pe criterii politice, și dacă numirea unui șef de sală la conducerea unui spital orășenesc se numără printre soluțiile găsite.

Nu în ultimul rând, șeful MS va putea oferi detalii despre măsurile preconizate a fi luate din data de 15 mai, despre planurile autorităților ca România să nu aibă o creștere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 și să nu se reîntoarcă rapid la starea de urgență.