Florina Presadă: Raportul Comisiei de Administrație Publică pe L203/2020 este un fals și un abuz

Florina Presadă: Raportul Comisiei de Administrație Publică pe L203/2020 este un fals și un abuz

Senatoarea USR Florina Presadă respinge ”Raportul de admitere fără amendamente” al Comisiei de Administrație Publică din Senat pe L203/2020, inițiativa legislativă care permite trecerea unui imobil din domeniul public al statului și al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru Stațiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca, în domeniul public al Județului Cluj.

Senatoarea USR Florina Presadă: ”Nu poate fi un raport atât timp cât Comisia nu s-a întrunit în condițiile stabilite de conducerea Senatului. Noi nu am avut nicio ședință statutară, eu nu am participat la nicio ședință ținută pe platforma de conferințe de la distanță. Faptul că dl Senator Florin Cârciumaru ne sună pe fiecare în parte să ne întrebe ”cum am vota” un anume proiect de lege nu face parte din procedurile regulamentare nici pentru a asigura cvorumul pentru desfășurarea ședinței și nici pentru consemnarea votului. Eu nu am participat la nicio ședință și nici nu am votat acest raport, conform reglementărilor în vigoare la Senat pentru activități de la distanță”.

Senatoarea USR Florina Presadă avertizează că în forma care este acum, Raportul Comisiei de Administrație Publică din Senat pe L203/2020 este un fals și un abuz pe care nu îl poate trece cu vederea, adăugând că că nu este pentru prima orară când lucrările Comisiei de Administrație Publică din Senat nu se defășoară conform noilor reglementări privind activitatea de la distanță.

Florina Presadă: ”În raport scrie că ”la lucrări au fost prezenți 11 senatori din 11” ceea ce este un fals. Eu nu am fost prezentă la nicio ședință a Comisiei și ca atare nu aveam cum să votez!”