USR cere conducerii Senatului să aplice hotărârile Biroului Permanent în organizarea on line a ședințelor de plen și din comisii

USR cere conducerii Senatului să aplice hotărârile Biroului Permanent în organizarea on line a ședințelor de plen și din comisii

USR cerere Președintelui în funcție al Senatului, dl Titus Corlățean, să asigure aplicarea deciziilor luate în Biroul Permanent, săptămâna trecută, privind organizarea lucrului de la distață a comisiilor și plenului Senatului, astfel încât să se permită dezbaterea reală a propunerilor legislative. De asemenea, USR cere conducerii Senatului să implementeze imediat un sistem de vot sigur, atât în comisii cât și pentru Plen, care să nu poată fi contestat ulterior.

Florina Presadă, Senator USR: ”De mai bine de două săptămâni ne aflăm în același punct, în care fiecare comisie folosește ”ce a adus de-acasă”, și nu avem nici o platformă de dezbatere on-line unitară și nici un sistem securizat de votare. Nu putem accepta ca la final de ședință să votăm ”pe Whatsup” doar pentru că distribuirea tabletelor STS, care ar asigura un vot securizat, este întârziată în mod voit de către PSD, prin conducerea Senatului. Menținerea unui sistem de vot la care la final nu putem cere liste de vot și nu putem, practic, verifica dacă votul fiecăruia dintre senatori a fost înregistrat corect, nu se poate justifica prin „Stare de Urgență”.

În urmă cu aproape o lună, USR a cerut conducerii Senatului să adopte măsurile ce se impun în situație de epidemie și a propus diverse metode de lucru de la distanță, astfel încât senatorii să-și poată desfășura activitatea cât mai aproape de normalitate.

George Dircă, Senator USR: ”Cer conducerii Senatului să aplice în tocmai deciziile luate în Biroul Permanent de săptămâna trecută. Este absurd ca Parlamentul să nu folosească o aplicație de dezbatere și de vot securizate, pusă la dispoziție de către o instituție a statului român – STS-ul – a cărei singură menire este exact aceasta: să ofere altor instituții ale statului aplicații și soluții de comunicare securizate. Credeam că PSD-ul a ieșit din angoasele erei Dragnea.”