Daniel Popescu: Testarea tuturor cadrelor medicale din Suceava, prioritară

Daniel Popescu: Testarea tuturor cadrelor medicale din Suceava, prioritară

Deputatul USR Daniel Popescu a transmis, astăzi, o solicitare domnului prim-ministru Ludovic Orban să intervină urgent, ferm și eficient – prin trimiterea echipamentelor de protecție necesare cadrelor militare și testarea tututor cadrelor medicale din județul Suceava.

            „Ieri, pe Aeroportul Otopeni a sosit aeronava care transportă aproximativ 45 tone de echipamente medicale din Coreea de Sud. Salutăm desfășurarea misiunii aeriene de urgență sprijinită de Ministerul Apărării Naționale și ne bucurăm de mobilizarea de care au dat dovadă. Totuși, nu putem trece cu vedere proasta gestionare a situației din județul Suceava, unde problema devine tot mai gravă de la o zi la alta. Este alarmant modul în care ia amploare epidemia în nordul Moldovei. Avem de-a face cu un focar pe care trebuie să îl oprim în cel mai scurt timp cu putință, căci Bucovina este supusă riscului de infectare în masă.” a declarat deputatul Daniel Popescu, el însuși originar din Câmpulung Moldovenesc..

            Daniel Popescu consideră de asemenea că având în vedere modul în care evoluează lucrurile este imperios necesar ca Suceava să fie o prioritate în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale, județul Suceava fiind cel mai mare focar de coronavirus din România: ”Încă de săptămâna trecută am solicitat autorităților județene și reprezentantului guvernului în teritoriu, prefectul județului Suceava, dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, mai ales pentru cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Toate spitalele municipale din județul Suceava au nevoie urgent de ajutor. Au ajuns la limite critice toate stocurile de măști, combinezoane, halate de unică folosință, bonete, teste pentru depistare COVID-19, măști chirurgicale, clorom, dezinfectanți, role prosop etc.”

            În momentul de față, cadrele medicale din tot județul Suceava, în special de la secțiile de boli infecțioase, de la care așteptăm să trateze pacienții și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, spun că își pun în pericol viețile zi de zi pentru că nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente.

            Pe această cale, deputatul USR a solicitat autorităților competente să direcționeze materiale necesare celor 9 spitale din județ:  Spitalul Județean Suceava, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul de Boli Cronice Siret, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Rădăuți.

            ”De asemenea, am solicitat Ministerului Sănătății să dispună testarea, cu prioritate, a tuturor cadrelor medicale din județ. Protejarea acestora este esențială, întrucât trebuie controlată și oprită răspândirea virusului SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale din spitalele din județ. Aştept ca autoritățile competente să răspundă solicitării mele și strigătului de disperare al cadrelor militare şi să comunice când şi ce măsuri se vor lua pentru dotarea spitalelor din județul Suceava.” a conchis deputatul USR Daniel Popescu.