Inițiativă legislativă USR pentru stimularea deschiderii de farmacii în localitățile unde nu există

Inițiativă legislativă USR pentru stimularea deschiderii de farmacii în localitățile unde nu există

Senatorii USR Silvia Dinică și Adrian Wiener au depus în Parlament o inițiativă legislativă menită să stimuleze deschiderea de farmacii în mediul rural și în localitățile foarte mici în care nu există în acest moment niciuna.

Proiectul prevede scutirea de la plata impozitului pe profit și a impozitului pe venit pe o perioadă de 5 ani de la data deschiderii farmaciei, pentru partea de venituri realizate în aceste puncte.

Cei mai vulnerabili dintre noi la acest virus trebuie protejați! Acest proiect este doar una dintre măsurile ce ar trebui luate în această perioadă astfel încât persoanele care suferă și de alte afecțiuni să se poată trata fără a-și compromite sistemul imunitar. În condițiile în care ne confruntăm cu epidemia COVID-19, este inacceptabil să avem în țară sute de localități fără farmacii”, declară senatoarea USR Silvia Dinică.

Mare parte din aceste localități se găsesc în mediul rural, unde populația este în general îmbătrânită și pentru care există riscul cel mai mare de a se infecta cu noul coronavirus. Acești bătrâni au nevoi medicale mai crescute, iar posibilitățile lor de deplasare și suportul familial sunt reduse”, precizează și senatorul USR Adrian Wiener.

Măsura va avea și un impact bugetar pozitiv. De scutirea de la plata impozitului pe profit și a impozitului pe venit nu vor beneficia farmaciile deja existente, ci acelea care se vor deschide ulterior în localitățile respective. Prin noile locuri de muncă create, precum și prin sumele colectate din TVA ca urmare a vânzărilor realizate în noile puncte de lucru ale farmaciilor, se vor realiza încasări mai mari la buget.