Activitatea senatorilor USR continuă, adaptându-se condițiilor de pandemie

Activitatea senatorilor USR continuă, adaptându-se condițiilor de pandemie

Senatorii USR continuă să-și desfășoare activitățile politice, adaptându-se condițiilor impuse de starea de urgență, a cerințelor de distanțare socială și izolare la domiciuliu. Toți senatorii USR participă la cele două ședințe de grup senatorial programate săptămânal prin intermediul platformelor pentru teleconferințe on-line. De asemenea, activitatea diferitelor grupuri de lucruri pe proiecte legislative a fost adaptată la actualele condiții impuse de pandemia cu virusul Covid-19, discuțiile purtându-se conform programului obișnuit, dar prin intermendiul platformelor on-line.

”Avem toate mijloacele tehnice pentru a ne desfășura activitatea parlamentară relativ normal. Lucrăm la noi inițiative legislative, dezbatem problemele cu care se confruntă România în prezent sau acelea pe care noi anticipăm că o să se petreacă odată ce pericolul pandemic se va reduce. Trebuie să pregătim acum ceea ce este necesar din punct de vedere legislativ pentru ce va urma ”după”, căci este foarte probabil ca situația economică să se deterioreze brusc și masiv. Noi trebuie să pregătim deja măsurile necesare pentru pentru a putea face față nu numai provocărilor din acest moment, dar mai ales celor cu care, cu siguranță societatea românească se va confrunta după”, spune Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Toți senatorii USR își continuă activitatea și în teritoriu, birourile senatoriale fiind ”deschise” fie telefonic sau virtual, prin intermediul platfomelor on-line. De altfel, senatorii USR lucrează deja la un proiect de lege care ar permite digitalizarea extinsă a activității în Parlamentul României.

Astfel, Radu Mihail, senator de Diaspora, luând în considerare problemele majore cu care se confruntă românii care trăiesc peste hotare și în special în Italia, și-a mărit numărul de întâlniri on-line la trei pe săptămână, toate programate pentru ora 21:00, ora României.

Senatorul USR de București Silvia Dinică are program de audiențe online (pe pagina sa de Facebook) Joi și Vineri (între orele 10-13) și Luni (între orele 17-20).

Silvia Dinică: ”Zilele acestea este poate mai important ca niciodată să fim alături de cetățeni. Trăim vremuri în care “Toți pentru unul și Unul pentru toți” este realitatea în care, în aceste momente, ne construim viețile. Toate energiile noastre se îndreaptă către proiecte și către soluții concrete cu care să venim către oameni. Digitalizarea activității politice – inclusiv în interiorul  Parlamentului – este un proiect foarte important.”

Senatorul USR de București, Vlad Alexandrescu, va ține audiențe live on-line pe pagina sa de Facebook, în fiecare vineri de la 18:00 la 20:00.

Senatorul USR de Timișoara, Nicu Fălcoi, își păstrează programul său obișnuit de audiențe on-line pe pagina sa de Facebook, în fiecare luni de la 20:30.

Senatorul USR de Brasov, Allen Coliban va fi, în fiecare seară, live pe pagina sa de Facebook de la ora 21:00 și audiențe on-line, cu programare, 2 ore pe zi.

Senatorul USR de Constanța, Ramona Nicoleta Dinu va fi live pe pagina sa de Facebook în fiecare joi între orele 16:30-17.30. De asemenea, pentru probleme punctuale mai ample, senatoarea USR poate comunica direct cu persoanele interesate prin skype, zoom sau whatsapp.

Senatorul USR de Prahova, George Marussi, șteaptă oricând propuneri sau cereri ale cetățenilor, prin telefon în fiecare vineri, de la 10:00 la 18:00, (0749 213 428)  și, la cerere, video-conferințe în intervalul menționat anterior.

Senatoarea Florina Presadă va fi online pe pagina sa Facebook în fiecare zi de marți, de la ora 19:00.

Cetățenii pot să le scrie senatorilor USR pe adresele lor de serviciu ([email protected]) urmând ca seiszările, sugestiile și problemele lor să fie transmise autorităților competente fie sub forma de intrebări/interpelări atunci când va fi posibil sau sub formă de adrese transmise pe e-mail.