USR lansează un apel public la candidaturi pentru funcția de membru al CNCD

USR lansează un apel public la candidaturi pentru funcția de membru al CNCD

USR lansează un apel public la depunerea candidaturilor pentru funcția de membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Candidatul pentru un loc în Colegiul Director al CNCD trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii: fie cetățean român, cu studii superioare (obligatoriu cu studii juridice), fără antecedente penale și să nu fi fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste. Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputație și să aibă o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicațional public și capacitatea de a asuma o atitudine imparțială în evaluarea spețelor. 

”Suntem consecvenți politicii noastre de a promova în funcții publice oameni competenți și integri. Pentru acest post, USR caută o persoană competentă, responsabilă și eficientă, care să optimizeze interacțiunea între instituții cu responsabilități în domeniu, ONG-uri și cetățeni și care să fie un garant real al respectării și aplicării principiului nediscriminării, o persoană care să împărtășească întru totul valorile europene în domeniu. Persoana pe care o propune USR trebuie să adopte și să urmărească aplicarea principiilor și valorilor Uniunii Europene și jurisprudenței CJUE, CEDO și ale altor instanțe internaționale în domeniul combaterii discriminării”, transmite Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Detalii suplimentare despre organizarea și activitatea Consiliului Național pentru Combaterea Discrimninării pot fi găsite în Ordonanța Guvernului nr. 137 din 2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare [http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/24129].

Candidații pot trimite CV-urile și o scrisoare de motivație de maximum o pagină A4 până la data de 19 martie 2020, ora 12:00, la adresa [email protected] cu mențiunea „candidatură CNCD” în subiectul email-ului.