USR: Salutăm decizia SUA de a crește nivelul asistenței acordate României în domeniul combaterii corupției

USR: Salutăm decizia SUA de a crește nivelul asistenței acordate României în domeniul combaterii corupției

Uniunea Salvați România salută decizia Departamentului de Justiție al SUA de a crește nivelul asistenței acordate României în domeniul combaterii corupției, crimei organizate și spălării banilor, prin înființarea postului de Regional Resident Legal Advisor pentru România și Bulgaria.

Decizia ne demonstrează încă o dată cât de mult au degradat guvernele PSD-ALDE lupta anticorupție și justiția din România. Apreciem faptul că aliații noștri nu rămân indiferenți și reacționează încă o dată. 

Această creștere a nivelul asistenței acordat va avea ca efect și o mai strânsă interacțiune cu Guvernul României și o înțelegere mai profundă a problemelor cu care se ne confruntăm în chestiunile vizate.  

Suntem pe deplin conștienți de faptul că, într-o lume din ce în ce mai interconectată, combaterea corupției, a crimei organizate și a infracțiunilor de natură financiară în România trebuie să aibă prioritate pentru un grad sporit de siguranță și bunăstare pentru cetățenii români și ai statelor partenere. 

Din postura de partid parlamentar, USR va continua să lupte împotriva corupției și pentru apărarea independenței justiției și creșterea gradului de profesionalizare și eficiență al organelor acesteia. 

De asemenea, USR va continua să facă eforturi pentru ca România să fie în continuare considerată un membru de încredere și responsabil al comunității internaționale și al structurilor europene și euro-atlantice.

Nu în ultimul rând, îi transmitem felicitări doamnei Jessica H Kim pentru postul obținut, o încredințăm de tot sprijinul nostru și luăm act cu satisfacție inclusiv de experiența domniei sale în domeniul combaterii fraudelor fiscale, domeniu în care România are nevoie și dorește asistență din partea Statelor Unite.