Alianța USR PLUS cere calendar clar pentru anticipate și alegeri în două tururi

Alianța USR PLUS cere calendar clar pentru anticipate și alegeri în două tururi

Alianța USR PLUS consideră că planul și calendarul pentru organizarea alegerilor din acest an trebuie stabilite și puse în aplicare rapid, orice amânare ține România blocată, cu un Parlament controlat în continuare de PSD.

Alegerile anticipate puteau fi organizate în martie anul acesta dacă toate partidele semnau în septembrie pactul propus de Alianța USR PLUS. Din păcate, președintele și PNL au tergiversat lucrurile, iar cel mai devreme alegerile pot avea loc în iunie. Dacă acest calendar al anticipatelor înaintează spre toamnă, România pierde timp important pentru reforme.

„Guvernul PNL a bătut pasul pe loc în ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Așteptăm o acțiune politică decisivă în acest sens din partea premierului Ludovic Orban și a PNL. Nu ne abatem de la ceea ce ne-am propus de la bun început: câștigarea alegerilor locale și parlamentare“, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

”Am spus încă de anul trecut că reformele de care are nevoie România pot fi înfăptuite cu ajutorul unei majorități parlamentare favorabile. Credem că o astfel de decizie trebuie luată cu un sprijin cât mai larg și operaționalizată cât mai curând posibil. Alegerile anticipate și o modificare a legii pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi sunt doua condiții esențiale pentru ca România să avanseze rapid în directia pe care o doresc toți oamenii cinstiți ai țării”, a spus președintele USR Dan Barna.

În cadrul ședinței USR PLUS de luni, a fost activat Comitetul Executiv al Alianței.

Membrii acestui comitet sunt: Dragoș Tudorache (PLUS), Ionuț Moșteanu (USR), Silviu Dehelean (USR), Dragoș Neacșu (PLUS). Până la sfârșitul acestei săptămâni, Comitetul Executiv al Alianței va avea componența completă, fiind adăugați un responsabil pentru coordonarea campaniilor electorale din 2020 și un responsabil pentru politici publice.

De asemenea, a fost votată componența Comisiei de Integritate a USR PLUS: Andreea Szabo, Mihnea Jida, Alin Stoica (membrii PLUS) și Dumitru Dobrev, Cătălin Stancu, Elek Levente (membrii USR).

Liderii USR și PLUS au discutat și despre alegerile locale și au stabilit o echipă comună de monitorizare a procesului de alegere a candidaților în toate filialele și de formare comună a celor aleși pentru a candida în 2020.