USR: Avem nevoie de soluţii identificate la nivelul NATO care să conducă la detensionarea conflictului din Orientul Mijlociu

Uniunea Salvați România subliniază nevoia unei detensionări de urgență a situației din Orientul Mijlociu. Ca şi până acum, România trebuie să își mențină sprijinul ferm pentru aliații nord-atlantici, în conformitate totală cu parcursul european și euro-atlantic pe care ne aflăm și care este și va rămâne ireversibil, precum și cu Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Condamnăm totodată acțiunile agresive ale statului iranian care afectează de prea mult timp stabilitatea și procesele de pace din Orientul Mijlociu.

Susținem fără echivoc analizarea rapidă a situației curente și identificarea unei poziții comune la nivelul Alianței Nord-Atlantice care să conducă la soluționarea crizei care evoluează îngrijorător în Irak și care implică în primul rând statul iranian.

Indiferent de modul în care au fost gestionate acțiunile aliaților noștri în Irak în trecut, situația curentă cere o soluție asumată și agreată la nivelul Alianței Nord-Atlantice și care să conducă la pace, securitate și stabilitate în regiune. România trebuie să fie indubitabil alături de aliații noștri, ferm ancorată în acțiunile coordonate cu aliații noștri și implicată activ în procesul decizional al NATO.

USR consideră că este nevoie de un mesaj cât se poate de clar în aceste direcții și din partea autorităților române. Avem nevoie ca România să fie implicată activ în discuțiile și negocierile purtate la nivelul Alianței Nord-Atlantice și în implementarea soluțiilor identificate și asumate la nivelul NATO și împreună cu aliații occidentali.