USR cere Guvernului să dea dovadă de responsabilitate în alcătuirea bugetului

USR cere Guvernului să dea dovadă de responsabilitate în alcătuirea bugetului

Președintele USR Dan Barna a avut în această dimineață o întâlnire la Guvern cu premierul Ludovic Orban. Au fost discutate subiectele de pe agenda politică a zilei și calendarul privind adoptarea bugetului. Președintele Dan Barna a reiterat poziția USR care susține discutarea bugetului în Parlament și menținerea deficitului în zona de 3%.

”I-am spus premierul că USR insistă ca bugetul pe 2020 să fie construit dupa principiul responsabilității, este esențial ca deficitul să fie menținut la un nivel cât mai scăzut posibil, iar cheltuielile statului să fie stabilizate”, a declarant președintele USR Dan Barna.

Un alt subiect de discuție între Dan Barna și Ludovic Orban a fost organizarea alegerilor locale de anul viitor și modificarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi și variantele prin care această obligație din acordul politic între USR și PNL poate deveni realitate.

Președintele Dan Barna și premierul Ludovic Orban au discutat și despre agenda parlamentară pe următoarele săptămâni privind angajările de răspundere avute în vedere de către Guvern și calendarul până la finalul anului.

Subiectul anticipatelor a fost readus în discuție de președintele USR Dan Barna fiind un obiectiv pe care USR îl consideră în continuare important.