Dan Barna cere votul de încredere al membrilor USR

Dan Barna cere votul de încredere al membrilor USR

Președintele USR Dan Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur. 

Luni seara a avut loc o discuție între membrii Comitetului Politic al USR în care s-a făcut o analiză a campaniei electorale și Dan Barna a abordat subiectul pregătirii partidului în vederea alegerilor locale de anul viitor. 

”Pentru mine, asumarea rezultatului de la alegeri este să revin la cei care mi-au dat votul lor: membrii USR. Vom organiza o consultare online a tuturor membrilor USR. Aceasta consultare e cu demisia mea pe masă. Vom decide împreună, ca întotdeauna, ca un partid democratic cum mergem mai departe”, a spus președintele USR Dan Barna.

”Avem alegerile locale de pregătit, maratonul nostru pentru schimbarea Romaniei va continua. Membrii USR vor decide dacă eu sunt cel potrivit să rămân liderul acestei echipe sau rămân doar un om din pluton și organizăm iar alegeri și Congres”, a completat Dan Barna.

Dan Barna a candidat din partea Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale și a obținut în primul tur un scor de aproape 15%, fiind al treilea clasat candidat.