Dan Barna, la Zalău: Îmi exprim considerația față de fiecare soldat al Armatei Române

Dan Barna, la Zalău: Îmi exprim considerația față de fiecare soldat al Armatei Române

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române și a prezentat, la Zalău, obiectivele sale pentru Președinția României din domeniul Apărării.

“Astăzi este o zi specială, este Ziua Armatei Române. Îmi exprim toată considerația pentru fiecare soldat, de la soldat la general, care activează în Armata Română. Prima prioritate a programului meu pentru Președinția României, în ceea ce privește Armata, este un Acord Politic Multianual pentru Apărare și transpunerea deciziilor strategice asumate în domeniul politicii de securitate. Un astfel de Acord îl vad ca o prioritate pentru predictibilitatea noastră în calitate de membri NATO. Faptul că România are o poziție respectată în NATO se datorează Armatei Române. În egală măsură, industria de apărare trebuie revitalizată în contextul poziției noastre în NATO pentru ca România să fie partenerul credibil al Alianței din Europa de Est. Cea de-a treia direcție este legată de siguranța carierei militare. Consider că este important să existe o predictibilitate a siguranței atât pentru soldați cât și pentru familiile acestora. De aceea văd un pachet legislativ integrat care să asigure siguranța carierei militare.”, a transmis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

De asemenea, referitor la programul de guvernare al viitorului Guvern, Dan Barna a declarat că USR nu renunță la principiile pe care le-a agreat cu premierul desemnat iar condițiile propuse trebuie să fie implementate în viitoarea guvernare. 

“În ceea ce privește programul de guvernare, USR nu renunță la principiile pe care le-a agreat în discuția cu premierul desemnat. Acordul politic pe care USR l-a semnat cu PNL este o anexă a programului de guvernare depus deja în Parlament. Îi vom solicita premierului desemnat ca toate obiectivele să fie puse în aplicare. Prevederile precum alegerea primarilor în două tururi de scrutin și legile justiției sunt obiectivele Guvernului tocmai în baza acordului pe care îl vom semna.”, a conchis Dan Barna, candidatul alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

În perioada 11 octombrie – 7 noiembrie, Dan Barna va merge prin țară pentru a-și face cunoscut proiectul pentru Președinția României.