Dan Barna va participa la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române la Satu Mare

Dan Barna va participa la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române la Satu Mare

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, va participa la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române care va avea loc vineri, 25 octombrie, în Satu Mare, începând cu ora 15:30.

Dan Barna va depune o coroană cu flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, de pe bulevardul Vasile Lucaciu, în memoria soldaților căzuți în luptelele purtate pe meleagurile noastre.

“Sacrificiul cu arma în mână al soldaților noștri a dus la apariția României moderne și independente, la înfăptuirea Marii Uniri și la supraviețuirea statului român în vremurile tulburi din prima jumătate a secolului trecut. Armata este mai mult decât o instituție, este parte din conștiința istorică și democratică a poporului român”, transmite Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

În calitate de viitor Președinte al României, o prioritate pentru Dan Barna va fi asigurarea stabilității, predictibilității și siguranței carierei militare, precum și a calității vieții militarilor și a familiilor acestora. O altă prioritate a mandatului său va fi garantarea respectării și aplicării Acordului politic național privind asigurarea resurselor pentru apărare la nivelul minim de 2% din PIB și abordarea, cu prioritate, a nevoilor de pregătire, echipare și înzestrare.