Dan Barna și-a prezentat programul de Președinte în Roman, județul Neamț

Dan Barna și-a prezentat programul de Președinte în Roman, județul Neamț

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat programul de Președinte în județul Neamț.

“Programul pornește de la principiul reformării României. Sunt câteva principii de reformă constituțională. Este nevoie de o modificare astfel încât Președintele să poată numi repede, în cazul unei crize politice, un premier sau să poată organiza alegeri anticipate. Alianța USR PLUS spune constant că soluția la actuala criză politică este organizarea alegerilor anticipate. O altă măsura din programul meu vizează participarea Președintelui la dezbaterea bugetului țării, urmată de introducerea în Constituție a inițiativei civice Fără Penali în funcții publice.“, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă în Roman.

Pe lângă reforma constituțională, Dan Barna propune măsuri pentru domeniile vitale de dezvoltare precum, educația, sănătatea, infrastructura și mediul.

“Educația este domeniul principal al dezvoltării țării noastre. Până la finalul mandatului meu educația va primi 6% din PIB. De asemenea, propun eliminarea impozitului pe salariul minim, deoarece a venit vremea să încetăm impozitarea sărăciei. Nu mai putem construi bugetul pe sărăcia oamenilor. Explicația pentru care județul Neamț este un pol de sărăcie este lipsa infrastructurii. În programul meu, am propus soluții pentru dezvoltarea infrastructurii astfel încât nicio regiune istorică să nu mai rămână izolată. Mediul este un alt domeniul vital, trebuie să ne asigurăm că patrimoniul României este protejat pentru viitoarele generații. ”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.