Dan Barna la Bacău: Soluția actualei crize politice o reprezintă organizarea alegerilor anticipate

Dan Barna la Bacău: Soluția actualei crize politice o reprezintă organizarea alegerilor anticipate

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, a declarat în timpul unei conferințe de presă în Bacău că soluția actualei crize politice o reprezintă organizarea alegerilor anticipate, mesaj pe care i l-a transmis și președintelui Klaus Iohannis în timpul consultărilor de astăzi de la Cotroceni.

“Noi, Alianța USR PLUS, susținem în continuare că varianta corectă este cea a alegerilor anticipate. Răspunsul la o criză politică, în toate democrațiile stabile, este întoarcerea la cetățeni. Dacă ne uităm la actuala componență a Parlamentului, vedem că orice viitoare componență guvernamentală va fi una slabă care va depinde foarte mult de arbitrajul și de bunul chef al PSD și sateliților lor. Am discutat acest lucru și cu Președintele Iohannis în cele două întâlniri, inclusiv în această dimineață. I-am spus că varianta corectă este să mergem către alegerile anticipate, să ne asigurăm că PSD nu se întoarce la guvernare în viitor.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, la Bacău.

Dan Barna a declarat că în contextul actualei nominalizări de Prim-ministru, USR va susține noul Guvern cu un vot de învestitură doar cu patru condiții.

“Azi am văzut că Președintele Iohannis a ales o altă variantă, aceea de a-l propune pe Ludovic Orban ca premier desemnat urmând ca acesta să-și găsească o majoritate în Parlament. Din această perspectivă, poziția Alianței USR PLUS este aceea că putem discuta despre susținerea învestiturii unui guvern Orban doar cu respectarea a patru condiții foarte clare: alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei Fără Penali în funcții publice, desființarea legii a recursului compensatoriu, consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, la Bacău.