Dan Barna în Galați: Acordarea votului de învestitură pentru noul Guvern, doar în anumite condiții 

Dan Barna în Galați: Acordarea votului de învestitură pentru noul Guvern, doar în anumite condiții 

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat programul pentru Președinția României la Galați. Pe lângă prezentarea obiectivelor sale, Dan Barna a declarat în conferința de presă că USR va acorda votul de învestitură pentru noul Guvern doar cu patru condiții. 

“Mâine, la consultarea cu Președintele Iohannis, voi discuta despre condițiile în baza cărora USR va acorda votul de învestitură. Prima este fără penali în funcții publice deoarece este timpul ca această inițiativă să fie în Constituție. A doua este alegerea primarilor în două tururi, nu se poate să avem în diferite localități din țară primari aleși cu 12%. Trebuie ca primarii pe care îi alegem să fie reprezentativi. Și când spun reprezentativi mă refer la ceea ce înseamnă fericiți în România, sloganul meu de campanie. Ne-am obișnuit să cerem puțin de la clasa politică, ca să cerem mai mult trebuie să începem cu alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, îi voi propune Președintelui să consulte Parlamentul asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine Românie și desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS, la alegerile prezidențiale. 

Dan Barna a subliniat că soluția pentru România, în acest moment de criză politică, este organizarea alegerilor anticipate. 

“Trebuie să mergem cât mai repede spre alegeri anticipate, spre întoarcerea către cetățeni. Trebuie să avem un Parlament votat de cetățeni pe care să ne putem baza astfel încât să facem toate reformele de care avem nevoie acum. Despre asta e candidatura mea la Președinția României, despre perspectiva de a face o altfel de politică. Sunt convins că același lucru se va întâmpla și în Galați anul viitor, când vom avea o conducere USR PLUS. Țara noastră are nevoie de oameni competenți și onești, două condiții fundamentale pentru viitorul României.”, a conchis Dan Barna.

Dan Barna va avea o discuție cu liderii USR, în seara acestei zile, despre pașii de urmat în perioada următoare.